Goden, Helden En De Massa

Goden, Helden En De Massa - Stijn demarÉ | Tiliboo-afrobeat.com

...Helden En De Massa (Onbekende bindwijze) ... Over engelen, goden en helden | Kinderboeken.nl ... . Goden, Helden En De Massa 1e druk is een boek van Stijn Demaré uitgegeven bij Garant. ISBN 9789044121179... Goden, helden en de massa door Stijn Démaré. Wat hebben popidool Britney Spears, een excentrieke filosoof, studentikoze gezangen en de Griekse tragedie met elkaar te maken? Op het eerste gezicht vrij weinig. Toch blijkt dat er steeds in alle voorbeelden onderhuids eenzelfde spanning aanwezig is: de spanning tussen de menigte en de enkeling. Stijn demarÉ is een geweldige auteur. ... bol.com | Helden En Goden, L. Impelluso | 9789055446162 ... ... . Stijn demarÉ is een geweldige auteur. Download en lees het boek Goden, Helden En De Massa op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Goden, Helden En De Massa in PDF, ePUB, MOBI. Goden, helden en de massa. Hedendaagse tragedie. ISBN: 9789044121179 Aantal Pagina's: 142 Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar Prijs: € 19.90 Uitgever : Garant U...

INFORMATIE

AUTEUR
Stijn demarÉ
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Goden, Helden En De Massa.pdf

OMSCHRIJVING

Goden, Helden En De Massa 1e druk is een boek van Stijn Demaré uitgegeven bij Garant. ISBN 9789044121179 Wat hebben popidool Britney Spears, een excentrieke filosoof, studentikoze cantussen en de Griekse tragedie met elkaar te maken? Op het eerste gezicht vrij weinig. Toch blijkt dat er steeds eenzelfde spanning onderhuids aanwezig is in alle voorbeelden: de spanning tussen de menigte en de enkeling. Zonder de massa fans en de overvloedige media-aandacht was Britney Spears' carrière immers beperkt gebleven tot het zingen in parochiezaaltjes. Voor de menigte lijkt het leven van een excentrieke filosoof iets wereldvreemds, terwijl de excentriekeling net de massa schuwt Studentencantussen zijn een bizar fenomeen van een dronken, rumoerige horde met een strikt gezag en discipline van de senior, voorzitter. In de Griekse tragedie werd dan weer voor het eerst het concept van een podium uitgeprobeerd, waarop een acteur zijn rol moet spelen tegenover het publiek. Zowel René Girard als Friedrich Nietzsche bieden een leessleutel aan die al deze fenomenen verbindt. Uit hun lectuur blijkt dat het Dionysische geweld van de massa hét lang bewaarde geheim van onze menselijke cultuur is: iedere cultuur, ook de onze, moet zich uiteindelijk rekenschap geven van een fundamenteel geweld waarop ze gevestigd is. Bovendien zijn beide denkers ervan overtuigd dat in de Griekse tragedie een eerste poging wordt ondernomen om dit geweld te laten zien, onder meer door de enkeling tegenover het koor, d.i. de massa te plaatsen. De auteur ontlokt een virtuele polemiek tussen Girard en Nietzsche over de waarheid omtrent de tragedie en biedt zo een originele kijk op de maatschappij, waarbij de puzzelstukken van religie, cultuur; enkeling en alledaagse menigte in elkaar passen.

Wil je het boek lezen?Goden, Helden En De Massa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stijn demarÉ. Lezen Goden, Helden En De Massa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN