Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken

Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken - Hans van Leijenhorst | Tiliboo-afrobeat.com

... naar artikelen van Fed Fiscale Studieserie? Artikelen van Fed Fiscale Studieserie koop je eenvoudig online bij bol ... Bureau ISBN - Jan G.E. Gieskes ... .com Veelal gratis verzonden Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken (Paperback). Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. U... Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken 4e druk is een boek van Ben Bervoets uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013128765 Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. Wet waardering on ... bol.com | Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering ... ... .V.. ISBN 9789013128765 Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. Wet waardering onroerende zaken bevat een schets van het ontstaan en de ontwikkeling van de OZB en de Wet WOZ, de rol van de Waarderingskamer, het WOZ-object (de onroerende zaak), ... De serie Fed Fiscale Studieserie behandelt praktijkgericht de diverse belastingthema's. De ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans van Leijenhorst
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. U moet zich met dit boek de Wet WOZ en de daarmee samenhangende gemeentelijke belastingen (de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage) eigen kunnen maken. Bent u daarin al thuis, dan moet het boek u handzame en compacte informatie bieden die u in de uitoefening van uw beroep kunt gebruiken. Een studieboek kan niet zonder praktijkvoorbeelden. Daarvoor gebruikt de auteur uitspraken van rechterlijke colleges. De citaten daaruit zijn vaak in kaders geplaatst. Een aantal kaders bevat geen jurisprudentie, maar andere informatie, zoals samenvattingen, voorbeelden en citaten uit ‘witte stukken’. U kunt ervoor kiezen de ingekaderde teksten over te slaan. Dan geeft dit boek u een globaal overzicht van de WOZ, de OZB en de RRB. Als u ook de ingekaderde teksten leest, daalt u dieper af in de Wet WOZ c.a. De keuze is aan u. Aan de orde komen, na een schets van het ontstaan en de ontwikkeling van de OZB en de Wet WOZ, het WOZ-object (de onroerende zaak), de WOZ-subjecten (de eigenaar en de gebruiker), de waardebegrippen en de waarderingsmethoden. Daarna zijn de met de WOZ samenhangende gemeentelijke heffingen aan de beurt: de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage. De auteur besluit met een op de WOZ-praktijk afgestemde selectie van het fiscale bestuurs- en bestuursprocesrecht. Het gaat in de eerste plaats om de bijzondere regels inzake de vaststelling van de WOZ-beschikkingen en de bezwaarfase. Wat betreft het beroep in WOZ-zaken zoomt de auteur in op de ‘WOZ-drietrapsraket’, de proceskostenvergoeding en de immateriële schadevergoeding in WOZ-zaken. Het boek bevat vier bijlagen: een samenvatting van de taxatiewijzer huurwaardekapitalisatie en voorbeelden van een OZB-verordening, een RRB-verordening en een BIZ-bijdrageverordening. Hans van Leijenhorst (1951) werkt sinds 1973 in de fiscaliteit. Hij heeft vele jaren bij de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën doorgebracht. Ook is hij bij de gemeente Rotterdam en als adviseur werkzaam geweest. In 2004 is Hans overgestapt naar de rechtspraak. Sinds 1978 schrijft hij in de fiscale vakbladen over allerlei onderwerpen. Daarnaast beleeft hij veel plezier aan lesgeven. Schrijven en lesgeven, dat moet wel leiden tot een studieboek. Sinds zijn gemeentelijke jaren heeft Hans affiniteit met de decentrale belastingheffing en (later) de Wet WOZ. Dat verklaart de keuze van het onderwerp van dit boek.

Wil je het boek lezen?Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans van Leijenhorst. Lezen Fed fiscale studieserie 41 - Wet waardering onroerende zaken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN