Energieliberalisatie in Nederland

Energieliberalisatie in Nederland - Martha M. Roggenkamp | Tiliboo-afrobeat.com

...rgieliberalisatie in Nederland. in Boeken > Politiek en Maatschappij ... ALLE 63 Energieleveranciers van NL | Kies de Goedkoopste ... . Rechtswetenschap. Overzicht van de energieliberalisatie binnen Europees en nationaal perspectief vanaf de jaren \'90. Overzicht Nederlandse energieleveranciers. Er zijn in Nederland meer dan 30 energieleveranciers op de markt. Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor de levering van energie, het sturen van de rekening voor de leverings- en transportkosten, het beantwoorden van je vragen over de energierekening en het opvragen van de meterstanden. Energieliberalisatie in Nederland. Rechtswetenschap. Overzicht van ... Alle energieleveranciers in Nederland - Overzicht - Independer ... . Energieliberalisatie in Nederland. Rechtswetenschap. Overzicht van de energieliberalisatie binnen europees en nationaal perspectief vanaf de jaren '90. € 10,00 21 feb. '20. Amsterdam 21 feb. '20. Connery Amsterdam. August Strindberg: Inferno. Strindberg houdt een dagboek bij over zijn financieel moeilijke t...

INFORMATIE

AUTEUR
Martha M. Roggenkamp
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Energieliberalisatie in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

De interne energiemarkt in Europa begint langzamerhand gestalte te krijgen. Van bijzonder belang hierbij zijn de Koolwaterstoffenrichtlijn 1994, de Elektriciteitsrichtlijn 1996 en de Gasrichtlijn 1998. In Nederland kreeg de liberalisatie van de energiesector vooral haar beslag in de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet. In dit boek wordt het liberalisatieproces in Nederland becommentarieerd door experts en direct-betrokkenen in de energiesector. Het eerste deel behandelt de liberalisatie van de gassector. Aan de orde komen de nieuwe Gaswet, de regulering van de nettoegang en het toezicht. Omdat de liberalisatie van de Nederlandse gasmarkt nauw samenhangt met ontwikkelingen in de upstream sector, zijn bijdragen opgenomen aangaande de mijnbouwsector. Dit betreft de problematiek van de aardgasproductie in de Waddenzee, de financiële en fiscale regelingen alsmede de upstream gasverkoop- en transportcontracten. Het tweede deel betreft de liberalisatie van de elektriciteitssector. Naast een analyse van het begrip "elektriciteit", wordt ingegaan op de bevordering van lokale en duurzame energievoorziening, de grensoverschrijdende elektriciteitshandel en de oprichting van de APX. Tevens worden een aantal consequenties besproken die voortvloeien uit de overgang van een gemonopoliseerde naar een geliberaliseerde markt zoals de ontbinding van SEP en de afhandeling van de zgn. "bakstenen". Het laatste deel betreft de liberalisatie van de energiesector als geheel. Centraal staat de vraag hoe de energiesector er in de toekomst uit gaat zien. Van belang zijn nieuwe taken en technieken zoals e-commerce, schaalvergroting en privatisering. Dit resulteert in een toenemende rol van het mededingingsrecht, de totstandkoming van onafhankelijke energie- en netwerkbedrijven en aanpassingen in (bestaande) energiecontracten.

Wil je het boek lezen?Energieliberalisatie in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martha M. Roggenkamp. Lezen Energieliberalisatie in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN