Asser-serie Rv-5 - Beslag en executie

Asser-serie Rv-5 - Beslag en executie - Wolters Kluwer Nederland B.V. | Tiliboo-afrobeat.com

...rocesrecht 5 Beslag en executie behandelt het gehele beslag- en executierecht op systematische wijze ... Beslag en executie - Mr. A. Steneker | 9789013138696 ... ... . Met een diepgravende verkenning van dit gehele juridische terrein is het handboek uniek in zijn soort. De uitgave behandelt uiteenlopende vraagstukken waar executanten, verweerders en rechters tegenaan kunnen lopen, waaronder: Het beslag- en executierecht is een juridische slangenkuil waarin aan vele vereisten en termijnen moet worden voldaan. Beslag en executie gaan veelal gepaard met stevig verweer. Zowel voor de executant, de verweerder ... Asser Procesrecht 5 Beslag en executie door Mr. A. Steneker ... . Beslag en executie gaan veelal gepaard met stevig verweer. Zowel voor de executant, de verweerder als de rechter vormt dit Asser-deel een leidraad en een bron van antwoorden op tal van vragen. Uitgebreide commerciële shoptekst Asser Procesrecht 5 Beslag en executie behandelt ... Beslag en executie gaan veelal gepaard met stevig verweer. Zowel voor de executant, de verweerder als de rechter vormt dit Asser-deel een...

INFORMATIE

AUTEUR
Wolters Kluwer Nederland B.V.
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Asser-serie Rv-5 - Beslag en executie.pdf

OMSCHRIJVING

Het beslag- en executierecht is een juridische slangenkuil waarin aan vele vereisten en termijnen moet worden voldaan. Beslag en executie gaan veelal gepaard met stevig verweer. Zowel voor de executant, de verweerder als de rechter vormt dit Asser-deel een leidraad en een bron van antwoorden op tal van vragen. Asser Procesrecht 5 Beslag en executie behandelt het gehele beslag- en executierecht op systematische wijze. Met een diepgravende verkenning van dit gehele juridische terrein is het handboek uniek in zijn soort. De uitgave behandelt uiteenlopende vraagstukken waar executanten, verweerders en rechters tegenaan kunnen lopen, waaronder: - op welke goederen beslag mogelijk is- welke aandachtspunten er gelden voor het verlof en bij de beslaglegging- op welke wijzen beslagen tenietgaan en herleven- wat de gevolgen zijn van handelen in weerwil van beslag- op welke wijze de executie plaatsvindt en hoe de opbrengst wordt verdeeld. De auteur staat hierbij eveneens stil bij het Europees recht en andere internationale aspecten, zoals de tenuitvoerlegging van buitenlandse rechterlijke en arbitrale uitspraken en het Europees bankbeslag. Actueel overzicht beslagrechtOp het juridische terrein van beslag en executie is de afgelopen jaren veel nieuwe jurisprudentie en wetgeving verschenen. Ook de markt is volop in beweging. Door technische en maatschappelijke ontwikkelingen neemt de diversiteit aan mogelijke beslagobjecten toe - van assurantieportefeuilles tot cryptocurrencies. Beslag- en executiezaken ontstijgen bovendien steeds vaker onze landsgrenzen. Dit Asser-deel weerspiegelt de actuele stand van zaken in wetgeving, rechtspraak en literatuur.Asser Procesrecht 5 Beslag en executie is van grote waarde als handboek voor zowel praktijkjuristen als academici. Voor juridisch professionals vormt het een praktisch naslagwerk dat houvast biedt in zaken omtrent beslag en executie. Academici vinden op hun beurt de noodzakelijke achtergronden en dogmatische duidingen van beslag- en executierechtelijke problemen. Essentieel bij het schrijven van een scriptie, een proefschrift of een andere publicatie.

Wil je het boek lezen?Asser-serie Rv-5 - Beslag en executie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wolters Kluwer Nederland B.V.. Lezen Asser-serie Rv-5 - Beslag en executie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN