Leerstukken van bestuursprocesrecht

Leerstukken van bestuursprocesrecht - B.W.N. De Waard | Tiliboo-afrobeat.com

...stukken van bestuursprocesrecht vindt u niet alleen een weergave van de hoofdlijnen van het bestuursprocesrecht, ook treft u er kritische analyses aan ... Ebook ePUB: Leerstukken van bestuursprocesrecht ... ... . Waarbij bovenstaande vragen uiteraard aan de orde komen. Verdieping kennis bestuursprocesrecht Leerstukken van bestuursprocesrecht is een boek waarin niet alleen is getracht hoofdlijnen van het bestuursprocesrecht weer te geven, maar deze ook te analyseren en te bekritiseren. Het boek veronderstelt elementaire kennis van het geldende Nederlandse bestuursprocesrecht. 'Leerstukken van bestuursprocesrecht' geeft niet alleen ... Leerstukken van bestuursprocesrecht | Boekenwinkelonline.be ... . Het boek veronderstelt elementaire kennis van het geldende Nederlandse bestuursprocesrecht. 'Leerstukken van bestuursprocesrecht' geeft niet alleen de hoofdlijnen van het bestuursprocesrecht weer, maar analyseert en bekritiseert deze ook. Het boek gaat er vanuit dat u basiskennis van het geldende Nederlandse bestuursprocesrecht heef...

INFORMATIE

AUTEUR
B.W.N. De Waard
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Leerstukken van bestuursprocesrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Leerstukken van bestuursprocesrecht geeft niet alleen de hoofdlijnen van het bestuursprocesrecht weer, maar analyseert en bekritiseert deze ook. Het boek gaat er vanuit dat u basiskennis van het geldende Nederlandse bestuursprocesrecht heeft. Op de onderdelen wordt materiaal aangereikt om die kennis uit te breiden. Het belangrijkste doel van dit boek is het versterken van inzicht, door aandacht te geven aan keuzen die bij de inrichting van het bestuursprocesrecht zijn - en nog steeds worden - gemaakt en het problematiseren van die keuzen.BestuursprocesrechtHet bestuursprocesrecht is voortdurend in beweging. Als het niet de wetgever is die bepaalde ontwikkelingen in gang zet, dan is het de rechtspraktijk. Daarnaast zijn er bijdragen uit de academische wereld die richtinggevend kunnen zijn. Een voorbeeld van een belangrijke verandering die in de rechtspraktijk is opgezet, is de zogenaamde Nieuwe zaaks behandeling. Die nieuwe aanpak roept, net zoals elke andere belangrijke wijziging, de vraag op naar de betekenis ervan voor het theoretische raamwerk van het bestuursprocesrecht. Andersom kunnen nieuwe ontwikkelingen beter worden begrepen als ze worden geplaatst in dat raamwerk. Zo verkeren theorie en praktijk in een dynamische verhouding tot elkaar.Over de auteursDe eerste auteur van het boek is Boudewijn de Waard, hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg. Hoofdstuk 6, ‘Interacties in de bestuursrechtspleging’, werd geschreven door Gio ten Berge, emeritus hoogleraar Staats- en bestuursrecht met inbegrip van het bestuursprocesrecht aan de Universiteit Utrecht.

Wil je het boek lezen?Leerstukken van bestuursprocesrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B.W.N. De Waard. Lezen Leerstukken van bestuursprocesrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN