Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen

Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen - Luc De Vos | Tiliboo-afrobeat.com

...urchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen (Paperback) ... Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen ... ... . houten palissaden · de Graven van Vlaanderen · de Romeinse stadsmuur van Tongeren... Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen Luc De Vos 9789058261953 Tweedehands, zeer goede staat, zonder beschadigingen en vouwen. Conditie: Als nieuw. Editie: 2. Jaar: 2002. Taal: Nederlands. Burchten en forten en andere versterkingen in Vlaanderen | ISBN 9789058261953 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Samenvatting houten palissaden ... bol.com | Burchten En Forten En Andere Versterkingen In ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Samenvatting houten palissaden · de Graven van Vlaanderen · de Romeinse stadsmuur van Tongeren · art...

INFORMATIE

AUTEUR
Luc De Vos
DIMENSIE
1,1 MB
BESTANDSNAAM
Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen.pdf

OMSCHRIJVING

houten palissaden · de Graven van Vlaanderen · de Romeinse stadsmuur van Tongeren · artilleriestukken · loopgraven · Openluchtmuseum Atlantikwall · Eben Emael · bastions · KW-linie · Fort 4 · waterrijke grachten · motteheuvels · bunkers uit de Tweede Wereldoorlog · vierkante wachttorens · de Dulle Griet · de Kortrijkse Broeltorens · het Steen · grafelijke residenties · het kanon · diplomatiek steekspel · Filips van de ElzasZie hoe bouwvakkers materialen aandragen. Betreed de woontoren van een plaatselijke edelman. Probeer nieuwe verdedigingstechnieken en geschut uit. Voel de politieke strubbelingen. Vluchtheuvels, motten, omwallingen, kastelen, torens, citadels, forten, bunkers… Hoe konden bescheiden constructies stap voor stap uitgroeien tot militaire bolwerken? Deze praktische, cultuurhistorische gids laat u delen in de strategische plannen van zovele veldheren en generaals. Tientallen zwart-witfoto’s, oude gravures en plattegronden brengen de meest gevaarlijke en imposante linies dichterbij. Een uitnodiging om – gewapend met deze schat aan informatie – een bezoek te brengen aan de vele versterkingen die Vlaanderen rijk is.De Romeinse stadsmuren van Tongeren: ze zijn de oudste restanten van de menselijke verdediging in Vlaanderen. Stevig waren ze niet, maar ze ‘stonden’ wel goed. Elke stad die zich respecteerde, had algauw vesten, ter bescherming van de bevolking. De adel legde zich ondertussen toe op de bouw van eigen veilige residenties. Denk maar aan het Gravensteen. Zo’n mottekasteel was de ideale uitvalsbasis voor de verdediging van de streek.Buskruit en vuurwapens doen de middeleeuwse muren bezwijken. Veelhoekige versterkingen met bastions zijn het antwoord. Enkele eeuwen en veel gevechten verder zijn forten van staal en beton in trek, zoals in Luik, Namen en Antwerpen. Ze maken de weg vrij voor de bunkers van de wereldoorlogen.Ruim veertig Vlaamse versterkingen kennen vanaf nu geen geheimen meer. Specialisten uit diverse vakgebieden laten de ophaalbrug neer en openen de toegangspoort tot de evolutie van het militaire gebeuren. Deze gids met foto’s van talloze sites is een unieke toegangskaart tot het slagveld van Europa. Luc de Vos , de eminente professor krijgsgeschiedenis aan de Koninklijke Militaire School en aan de K.U.Leuven, coördineerde de redactie.

Wil je het boek lezen?Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luc De Vos. Lezen Burchten En Forten En Andere Versterkingen In Vlaanderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN