Etrusken

Etrusken - Iefke van Kampen | Tiliboo-afrobeat.com

...usken stonden vanaf de renaissance weer in de belangstelling: de inwoners en heersers van Toscane en Umbrië keken met trots terug op een glorieus verleden ... Geschiedenis van de Etrusken | IsGeschiedenis ... . In de 18e eeuw is er zelfs sprake van een ware etruscheria ('etruscomanie'), aangewakkerd door het populaire De Etruria regali libri septem ('Zeven boeken over het Etrurië der Koningen', 1723) van de in Italië werkende Schotse ... De Etrusken of Etruriërs leefden ongeveer van de achtste tot de eerste eeuw v.Chr. in Italië in het gebied tussen de rivieren de Arno en de Tiber.Tegenwoordig zijn dit de provincies Toscane, Umbrië en Lazio.Er zijn veel verhalen o ... Etruskisch - Wikipedia ... .Chr. in Italië in het gebied tussen de rivieren de Arno en de Tiber.Tegenwoordig zijn dit de provincies Toscane, Umbrië en Lazio.Er zijn veel verhalen over waar de Etrusken vandaan kwamen. Misschien kwamen ze via Klein-Azië (Anatolië) Italië binnen, maar de meeste mensen denken dat ze altijd al in Italië ... Etrusken: een fascinerende samenleving. De Etrusken waren een volk dat leefde ten noorden van Rome. Hun gebied omvat de streek...

INFORMATIE

AUTEUR
Iefke van Kampen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Etrusken.pdf

OMSCHRIJVING

De Etrusken spreken al eeuwenlang tot de verbeelding van het grote publiek en van archeologen. Men is gefascineerd door en verbaast zich over de rijkdom, de religie en de aard van deze rijke cultuur die bijna duizend jaar Italië overheerste. De vrouw bekleedde een bijzondere positie. Bij geen ander volk uit de Oudheid stond de vrouw zo op gelijke voet met de man als bij de Etrusken. Doorbroken is de waas van mystiek die vroeger rond de Etrusken hing. Inmiddels bestaat er een enorme rijkdom aan informatie die het mogelijk maakt de Etruskische samenleving te reconstrueren. We lezen de taal, we begrijpen de profetische religie, we ontdekken het landschap waarin ze leefden. De Etrusken woonden in het huidige Toscane in Italië, een prachtige landstreek waar de vele archeologische resten zoals grafheuvels, dodensteden en tempels in het idyllische landschap zijn terug te vinden. De liefhebber van Italië kan zijn hart ophalen. Een prachtig nieuw standaardwerk over de Etrusken!

Wil je het boek lezen?Etrusken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Iefke van Kampen. Lezen Etrusken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN