de Zwolse canon

de Zwolse canon - J. van de Wetering | Tiliboo-afrobeat.com

...u is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs ... De Zwolse lente - Aarts Herman - 9789462582521 | Bruna.nl ... . Eindelijk kunt u nu ook de Zwolse canon - een uitgave van de Zwolse Historische Vereniging - via onze website bekijken. Klik op de volgende link. De Zwolse Canon: wat iedereen moet weten van de geschiedenis van Zwolle, belicht in 50 onderwerpen (¿vensters¿). Deze onderwerpen zijn bepaald aan de hand van een aantal uitgangspunten: belang, spreiding in tijd, thema en herkenbaarheid. Canon van Zwolle. Prehistorie - 1040 Eerste bewoning. 900-1040 ... ... de Zwolse canon / de geschiedenis van Zwolle in vijftig ... ... . Deze onderwerpen zijn bepaald aan de hand van een aantal uitgangspunten: belang, spreiding in tijd, thema en herkenbaarheid. Canon van Zwolle. Prehistorie - 1040 Eerste bewoning. 900-1040 ... De Zwolse Courant. 1798 Hoofdstad van Overijssel. 1798-1872 Johan Rudolf Thorbecke. 1802-1967 Zwollerkerspel. 1800. 1819 ... de Zwolse cano...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van de Wetering
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
de Zwolse canon.pdf

OMSCHRIJVING

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Zwolse Historische Vereniging verschijnt dit boek naar voorbeeld van de Canon van de Nederlandse geschiedenis.De Zwolse Canon: wat iedereen moet weten van de geschiedenis van Zwolle, belicht in 50 onderwerpen (¿vensters¿). Deze onderwerpen zijn bepaald aan de hand van een aantal uitgangspunten: belang, spreiding in tijd, thema en herkenbaarheid. Zo zijn stadsiconen als de Peperbus en het oorlogsmonument opgenomen, maar ook Thomas a Kempis, Rhijnvis Feith en Herman Brood.De vensters staan niet op zichzelf. Elk onderwerp wordt in de tijd geplaatst, zoals bij het Vrouwenhuis of de arbeiderswoningen in Assendorp. Zo ontstaat een beeld van de Zwolse geschiedenis van de eerste bewoning tot de eerste Zwolse moskee en van het (vermeende) stadsrecht tot de Blauwvingers.Daarmee is de geschiedenis voor dit moment vastgelegd: zonder de pretentie van eeuwigheidswaarde, maar als aanzet voor discussie en studie. Voor het onderwijs ontstaat een handzaam overzicht van de geschiedenis van de eigen omgeving. Door de vele illustraties ontstaat ook letterlijk een beeld van dat verleden.

Wil je het boek lezen?de Zwolse canon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van de Wetering. Lezen de Zwolse canon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN