1a het verhaal van genji

1a het verhaal van genji - Murasaki Shikibu | Tiliboo-afrobeat.com

...haal van Genji (源氏物語, , Genji Monogatari) is een Japanse roman die begin 11e eeuw werd geschreven ... Bureau ISBN - Murasaki Shikibu ... . Murasaki Shikibu is naar aller waarschijnlijkheid de auteur. Het is een van de oudste romans die in deze taal is geschreven, en wordt meestal als de eerste moderne roman ter wereld aangeduid. Het veelbewogen liefdesleven van een middeleeuwse hofhouding, dat is samengevat het thema van Het verhaal van Genji, de ruim 2.000 pagina's tellende Japanse roman van Murasaki Shikibu (geboren rond 973, gestorven in 1014 of tussen ... Het verhaal van Genji 1A: Amazon.co.uk: Shikibu, Murasaki ... ... .000 pagina's tellende Japanse roman van Murasaki Shikibu (geboren rond 973, gestorven in 1014 of tussen 1025 en 1031), hofdame in het paleis van Heian-Kyo, het tegenwoordige Kyoto.Of anders: de onvoorspelbaarheid van het lot van de vrouw, want zij is het die 54 ... Het verhaal van Genji is 's werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert e...

INFORMATIE

AUTEUR
Murasaki Shikibu
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
1a het verhaal van genji.pdf

OMSCHRIJVING

Het verhaal van Genji is ’s werelds eerste grote roman. Murasaki Shikibu schreef een caleidoscopisch boek dat de lezer duizend jaar na verschijning nog steeds betovert en bedwelmt. Het werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald, voorzien van een prachtig nawoord van bewonderaar Cees Nooteboom. Genji, zoon van een Japanse keizer, heeft de brandende ambitie te stijgen in de hiërarchie van het hof. Zijn temperamentvolle karakter, zijn stormachtige liefdesleven en zijn scherpe politieke inzicht vormen de ingrediënten voor een epos zonder weerga. Het meesterwerk geeft bovendien een unieke inkijk in het leven aan het hof tijdens de Heianperiode.

Wil je het boek lezen?1a het verhaal van genji in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Murasaki Shikibu. Lezen 1a het verhaal van genji Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN