Verzameld werk set in luxe cassette

Verzameld werk set in luxe cassette - Plato | Tiliboo-afrobeat.com

...zameld werk set in luxe cassette (Hardcover) ... Boekwinkeltjes.nl ... . "Plato (/ˈpleɪtoʊ/;[a] Greek: Πλάτων[a] Plátōn, pronounced [plá.tɔːn] in Classical Attic; 428/427 or 424/423[b] - 348/347 BC) was a philosopher in Classical Greece and the founder of the Academy in Athens, the first institution of higher learning in the Western world. Verzameld werk [5 delen set in luxe cassette] | ISBN 9789039107508 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Www.boe ... bol.com | Verzameld werk set in luxe cassette, Plato ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Plato - Verzameld werk. Set van 5 delen in luxe cassette, Verzameld werk Set met 6 paperbacks in cassette. Gerard Reve. Beoordeel dit boek als eerste! Recensies. Paperback Zet op verlanglijst. Omschrijving. 6 paperbacks in cassette. Deel 1: De Laatste Jaren Van Mijn Grootvader, De Ondergang V...

INFORMATIE

AUTEUR
Plato
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Verzameld werk set in luxe cassette.pdf

OMSCHRIJVING

Plato was een begenadigd stilist en zijn werk vormt een van de onbetwiste hoogtepunten uit de wereldliteratuur. Hoewel hij zich in zijn teksten herhaaldelijk sceptisch uitliet over de waarde van het geschreven woord, zijn zijn dialogen in sierlijke en verzorgde taal geschreven. Plato sprak nooit in eigen naam, maar liet altijd andere personen optreden in geënsceneerde dialogen. Men mag aannemen dat de hierbij door Socrates verwoorde standpunten gedeeltelijk overeenkomen met die van Plato zelf. De overige personages wisselen, maar vaak zijn dit bestaande personen, figuren die bekend waren in het Athene van zijn tijd. Plato onderscheidde zich van vroegere denkers door het schrijven van dialogen, waarin mensen met elkaar van gedachten wisselen naar aanleiding van een concrete situatie. Die dialogen zijn vaak vernoemd naar een van deze gesprekspartners. Plato verkoos de dialoogvorm om de levendigheid van zijn werk te verhogen, maar ook om een echt filosofisch gesprek na te bootsen, waarin verschillende standpunten aan bod komen. De keerzijde van deze aanpak is dat Plato's eigen inzichten meestal niet ondubbelzinnig te bepalen zijn. Kenmerkend voor zijn werken is de methode van de dialectiek, als een soort voorloper van de logica. Ook komen in zijn werken drogredenen aan bod, argumentaties die niet kloppen, maar wel aannemelijk lijken. Veelal zijn het de sofisten die zich daarvan bedienen in discussies met Socrates, die zich telkens opwerpt als een pleitbezorger van scherpzinnig en zindelijk redeneren en van bezinning op de betekenis en afbakening van de gehanteerde begrippen. De oudst bekende tekst over het onderwerp drogreden is Plato's dialoog Euthydemus. Daarin passeert een reeks onbenoemde drogredenen de revue, die in het werk De sophisticis elenchis van zijn leerling Aristoteles voor het eerst zouden worden benoemd en ontleed.

Wil je het boek lezen?Verzameld werk set in luxe cassette in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Plato. Lezen Verzameld werk set in luxe cassette Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN