Swip Stolk

Swip Stolk - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

...swip stolk Swip Stolk (1944-2019), de ontwerper van de kukelende Vara-haan en het plasseksaffiche ... Vind zwart wit in Kunst en Cultuur | Fotografie en Design ... ... . Hij ontwierp het geruchtmakende plasseksaffiche van een fototentoonstelling in het Groninger Museum in 1997, de assertief kukelende Vara-haan in de jaren zeventig en hippiecampagnes voor de Bijenkorf in de jaren zestig. Swip Stolk (Zwerus Adrianus Stolk, Zaandam 1944) is als ontwerper zo goed als autodidact. Op de ambachtschool raadde men hem, vanwege zijn tekentalent, aan om naar de grafische school t ... Groninger Museum toont kwart eeuw aan museumaffiches van ... ... . Op de ambachtschool raadde men hem, vanwege zijn tekentalent, aan om naar de grafische school te verkassen. Daar was hij na een half jaar weer verdwenen omdat hij niet overweg kon met het dogmatische denken en autoritaire gedrag van leraren. Swip Stolk is een autodidakt grafisch ontwerper die vanaf de jaren zestig bekendheid geniet door zijn eigenzinnige en opvallende ontwerpen. De VARA is in 1974 op zoek naar een nieuw logo en bijbehorende huisstijl. Er wordt een wed...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Swip Stolk.pdf

OMSCHRIJVING

The Groninger Museum shows this year in a large retrospective the work of Swip Stolk in all its diversity. The exhibition, and this catalogue, do not only show Swip Stolk's development, but also give a splendid view of graphic design in Holland over the last 30 years, and that of the Groninger Museum since 1989 in particular. The exhibition highlights a graphic designer who may be regarded as one of the most original artists in his profession.nnHet Groninger Museum toont dit jaar in een grote overzichtstentoonstelling het werk van Swip Stolk in al zijn variaties. De tentoonstelling laat niet alleen de ontwikkeling van Swip Stolk zien, maar geeft ook een prachtig overzicht van de grafische vormgeving van Nederland in de laatste dertig jaar en in het bijzonder van het Groninger Museum sinds 1989. Met deze tentoonstelling en dit boek wordt de schijnwerper gericht op een grafisch ontwerper die tot de meest originele kunstenaars in zijn vakgebied kan worden gerekend.

Wil je het boek lezen?Swip Stolk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Swip Stolk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN