OAHSPE

OAHSPE - Newbrough | Tiliboo-afrobeat.com

... (the word is defined as "sky, earth (corpor) and spirit ... OAHSPE: The Voice Of Man ... . The all; the sum of corporeal and spiritual knowledge as at present") was published in 1882. Dr. Newbrough had started writing the book in 1880 and stated that the writing was done automatically; he had been a spiritualist since the early 1870s. On at least two occasions Newbrough wrote publicly about how the Oahspe came about ... Het boek Oahspe verscheen aan het einde van de 19e eeuw in de Verenigde Staten en bevat opzienbarende mededelingen over de oorsprong van de sterfelijke mensheid op aarde en hoe deze zich langzaam, gedurende talrijke tijdscyclussen ontwikkelde in het verre verleden. Oahspe kan gezien worden als een aanvulling op wat men ... IHAO Eclasta - Verslagen - Het boek Oahspe (1881) ... . Oahspe kan gezien worden als een aanvulling op wat men aanduidt als heilige boeken van deze tijd zoals Urantia en een Cursus in Wonderen. O is hier het symbool voor de eeuwigheid, AH voor aarde, SP zijn de geestelijke entiteiten die zich in de atmosfeer bevi...

INFORMATIE

AUTEUR
Newbrough
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
OAHSPE.pdf

OMSCHRIJVING

Complete Nederlandse vertaling van OahspeOahspe is een opmerkelijk boek, waarin de gebeurtenissen op aarde en in de hemelen vanaf het begin van hun schepping worden besproken en de oorsprong van grote leraren en religies worden onthuld. Het boek geeft inzicht in het teven op aarde en de relatie van de Schepper met de mens en het universum. De teksten zijn wonderbaarlijk consistent en de lezer wordt niet gevraagd te geloven, maar alleen de directe ervaringen als basis te laten dienen voor wijsheid en kennis.Oahspe kan gezien worden als een aanvulling op wat men aanduidt als heilige boeken van deze tijd zoals Urantia en een Cursus in Wonderen. O is hier het symbool voor de eeuwigheid, AH voor aarde, SP zijn de geestelijke entiteiten die zich in de atmosfeer bevinden en E staat voor geestelijke entiteiten die zich in de ether bevinden.In 1881 kreeg de Amerikaanse tandarts en medium J.B. Newbrough de teksten van Oahspe door viaautomatisch schrift. Tien jaar lang had hij zich voorbereid door zijn lichaam en gedachten te zuiveren, waarna zijn handen elke ochtend de toetsen van een typmachine aansloegen. Tezelfdertijd zag hij een lichtbundel op zijn handen vallen en drie paar gematerialiseerde handen boven zijn hoofd verschijnen.Dit proces herhaalde zich 50 weken lang, waarna het werk was voltooid. In 1882 verscheen de eerste druk in New Vork en volgden er edities in London en Sydney. Na tien jaar werk is in 1996 de volledige Nederlandse vertaling tot stand gekomen.

Wil je het boek lezen?OAHSPE in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Newbrough. Lezen OAHSPE Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN