Kunstaardewerkfabriek St. Lukas

Kunstaardewerkfabriek St. Lukas - Michel Karis | Tiliboo-afrobeat.com

...taardewerkfabriek St. Lukas was van 1909 tot 1933 een Nederlandse aardewerkfabriek ... Kunstaardewerkfabriek St. Lukas - definitie - Encyclo ... .Vooral in de beginjaren te Utrecht werd er sieraardewerk vervaardigd van een zeer hoge kwaliteit dat gezien wordt als een late variant in de Nieuwe Kunst.Na overnames eindigde het bedrijf in Maarssen waar op grote schaal eenvoudig aardewerk werd geproduceerd. Kunstaardewerkfabriek St. Lukas Nederlandse aardewerkfabriek opgericht in 1909 opgericht door A.Enthoven en G.J.D. Offermans in Utrecht - in 1927 verhuisd naar Maarssen - opgehe ... Kunstaardewerkfabriek St. Lukas - Museum Boijmans Van ... ... .Enthoven en G.J.D. Offermans in Utrecht - in 1927 verhuisd naar Maarssen - opgeheven na faillissement in 1933. De specialiteit van Kunstaardewerkfabriek St. Lukas was het lusterglazuur van Offermans, waar bij de laatste handelingen door toevoeging van metaaloxiden aan het glazuur een parelmoerglans ... In 1909 werd N.V. Kunstaardewerkfabriek St. Lukas...

INFORMATIE

AUTEUR
Michel Karis
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kunstaardewerkfabriek St. Lukas.pdf

OMSCHRIJVING

In 1909 werd N.V. Kunstaardewerkfabriek St. Lukas opgericht door A.S. van Enthoven en G.J.D. Offermans. Offermans was schilder en wellicht werd de naam van de fabriek ontleend aan St. Lucas, de schutspatroon van de schilders. De lusterglazuren, die in goud- en zilverkleuren van werden aangebracht, waren door Offermans ontwikkeld. Voordat hij bij St. Lukas kwam had hij samengewerkt met Chris Lanooy en veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van glazuren. De fabriek heeft een kort en onstuimig leven gekend. Van 1909 tot 1927 was de fabriek gevestigd aan de Stoofsteeg te Utrecht en vanaf 1927 tot het uiteindelijke faillissement in 1933 in Maarssen. Deze rijk geïllustreerde uitgave is voorzien van een uitgebreide modellencatalogus. Een overzicht van decors, merken en signaturen is eveneens in deze publicatie opgenomen.

Wil je het boek lezen?Kunstaardewerkfabriek St. Lukas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michel Karis. Lezen Kunstaardewerkfabriek St. Lukas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN