Fabrieken!

Fabrieken! - Marieke van den Heuvel | Tiliboo-afrobeat.com

...te fabrieken in Engeland eind 18e eeuw waren nog simpelweg opgezet met een gebouw, waarin een groot aantal arbeiders handarbeid verrichtten veelal voor de textielindustrie ... Italië versoepelt maatregelen: vanaf 4 mei weer ... ... . Dit bleek een stuk efficiënter, wat betreft beheer en distributie van grondstoffen, dan de eerdere productiemethoden van de huisnijverheid met het putting-out systeem. Een fabriek is een gebouw, waar machines staan. Daarmee maken (of "fabriceren") ze producten.. Geschiedenis. Vroeger - dus toen er nog geen fabrieken waren - maakten ze alles met de hand. Iemand die dat deed heet een handwerker.In arme gebieden, zoals bijvoorbeel ... Volkswagen-fabrieken langer dicht | NU - Het laatste ... ... .. Geschiedenis. Vroeger - dus toen er nog geen fabrieken waren - maakten ze alles met de hand. Iemand die dat deed heet een handwerker.In arme gebieden, zoals bijvoorbeeld in Afrika en Azië doen ze dat nog steeds.. Industriële revoluti...

INFORMATIE

AUTEUR
Marieke van den Heuvel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Fabrieken!.pdf

OMSCHRIJVING

Nog niet zo lang geleden was Utrecht een stad van grote fabriekshallen, rokende schoorstenen en talloze arbeiders die in de vroege ochtend op weg gingen naar hun werk. Zo was rond 1930 meer dan de helft van de Utrechtse beroepsbevolking werkzaam in de industrie. Al deze arbeiders werkten in de meest uiteenlopende sectoren. Zo kon je in de stad terecht voor sigaren, melkproducten en brood, maar ook voor treinwagons, bruggen en allerhande drukwerk. Hoewel veel Utrechtse fabrieken al meer dan dertig jaar geleden hun deuren hebben gesloten, zijn er overal in de stad nog sporen te vinden van het industriële verleden. Een uitgebreide inventarisatie van het industriële erfgoed uit de periode 1850-1975 heeft een lijst opgeleverd van ruim vijfhonderd gebouwen, variëren van transformatorhuisjes en sluiswachterwoningen tot veevoederfabrieken, graansilo's, rioolgemalen, drukkerijen en elektriciteitscentrales. Gebouwen die vaak met zorg zijn ontworpen en bovendien vertellen over de ontwikkelingen die Utrecht in de afgelopen twee eeuwen heeft doorgemaakt.

Wil je het boek lezen?Fabrieken! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marieke van den Heuvel. Lezen Fabrieken! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN