2 De wereld als wil en voorstelling

2 De wereld als wil en voorstelling - Hans Driessen | Tiliboo-afrobeat.com

...Wereld als wil en voorstelling, worden ook vele andere interessante onderwerpen behandeld die ermee samenhangen ... De wereld als wil en voorstelling deel 2 | Boekhandel Bloks ... . Als voorbeeld wil ik de kunstbeschouwing geven, die ik zeer goed vond. Al met al kan ik dit boek van harte aanbevelen, met name aan mensen die graag de 'grote' filosofen zouden willen lezen, maar niet door het werk heenkomen. Die Welt als Wille und Vorstellung, in het Nederlands De wereld als wil en voorstelling, is het belangrijkste werk van de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer.Het verscheen in 1818 en werd in 1844 sterk uitgebreid. Om het werk te kunnen lezen, zo geeft de auteur aan, m ... De wereld als wil en voorstelling - Filosofie.nl ... .Het verscheen in 1818 en werd in 1844 sterk uitgebreid. Om het werk te kunnen lezen, zo geeft de auteur aan, moet men zich eerst Kants filosofie eigen gemaakt hebben en Schopenhauers werk Über die vierfache Wurzel des Satzes vom ... INFORMATIE BESTANDSGROOTTE ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Driessen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
2 De wereld als wil en voorstelling.pdf

OMSCHRIJVING

Arthur Schopenhauer (Danzig, 22 februari 1788 - Frankfurt, 21 september 1860) was een Duits filosoof die een uitgesproken pessimistische wereldbeschouwing formuleerde. Hij staat tevens bekend als een groot stilist. Zijn bekendste werk is Die Welt als Wille und Vorstellung (1818, 1844) waarin hij zijn eigen metafysica uiteenzet: achter de zintuiglijke wereld schuilt een algemene wil waarvan wij mensen slechts fenomenale manifestaties zijn. De mens is in dit wereldbeeld dan ook in de eerste plaats een "willend" wezen waarbij het verlangen centraal staat en niet het redelijk verstand. Door deze filosofie wordt Schopenhauer beschouwd als de voornaamste voorloper van de levensfilosofie.

Wil je het boek lezen?2 De wereld als wil en voorstelling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Driessen. Lezen 2 De wereld als wil en voorstelling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN