Nederlands mededingingsrecht

Nederlands mededingingsrecht - none | Tiliboo-afrobeat.com

...gingsrecht is het recht met betrekking tot concurrentie ... Mededingingswet - Wikipedia ... .Het ontstond in de Verenigde Staten (Sherman Antitrust Act) en is overgenomen door veel andere landen.In de Europese Unie is het mededingingsrecht geregeld in het Werkingsverdrag van de Europese Unie en nationale wetgeving. minstens 2 van de betrokken bedrijven hebben binnen Nederland een jaaromzet van € 30 miljoen of meer. ... Europees mededingingsrecht. De Mededingingswet is gebaseerd op het Europese meded ... bol.com | Nederlands mededingingsrecht | 9789013113341 ... ... . De Mededingingswet is gebaseerd op het Europese mededingingsrecht. Op de Europese mededingingsregels wordt toezicht gehouden door de ACM en de Europese Commissie. Nederlands Mededingingsrecht biedt een gestructureerde toegang tot alle relevante Nederlandse regelgeving inzake het mededingingsrecht. Omdat het mededingingsrecht vooral 'rechtersrecht' is, is bovendien...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlands mededingingsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Nederlands Mededingingsrecht biedt een gestructureerde toegang tot alle relevante Nederlandse regelgeving inzake het mededingingsrecht. Omdat het mededingingsrecht vooral ‘rechtersrecht’ is, is bovendien de interpretatie van onder meer de Mededingingswet, de Instellingswet ACM en de Algemene wet bestuursrecht door de diverse gerechtelijke instanties en de Autoriteit Consument en Markt op overzichtelijke wijze artikelsgewijs weergegeven. De geselecteerde teksten van de wet- en regelgeving betreffen de basis van het Nederlandse mededingingsrecht. Periodieke actualisering van de citaten maakt een goed begrip van de actuele en daadwerkelijke overwegingen van de administratieve en gerechtelijke instanties mogelijk. Een combinatie die inzicht in het Nederlandse mededingingsrecht biedt en die gelijke tred houdt met haar ontwikkeling. Gedetailleerde inhoudsopgaven, een uitgebreid jurisprudentieregister en vele interne verwijzingen en overzichten completeren de toegankelijkheid van Nederlands Mededingingsrecht. Nederlands Mededingingsrecht is bedoeld voor zowel de praktijkjurist en -econoom, als de wetenschapper en de rechten- en economiestudent die zich verdiept in het nationale mededingingsrecht.

Wil je het boek lezen?Nederlands mededingingsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Nederlands mededingingsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN