Nationalisme, naties en staten

Nationalisme, naties en staten - Leo Wessels | Tiliboo-afrobeat.com

...isme, naties en staten. Europa vanaf circa 1800 tot heden Deel 6 Nationalisme en internationalisme in Europa na 194 5 (André Gerrits) 1 ... Betekenis Nationalisme ... . De erfenis van het Interbellum en de Tweede Wereldoorlog Geschreven bij Nationalisme, naties en staten. Uitgebreide en diepgaande beschrijving van de historische ontwikkeling van nationale stromingen. Kan zware kost zijn voor in je vrije tijd maar het boek geeft je veel inzicht in hoe nationalisme tot stand komt en gedefinieerd kan worden. Overigens erg mooi vormgegeven met veel afbeeldingen. Nationalisme, naties en staten. Met de Europese Unie in crisis zijn nationale ge ... Naties, Staten en Natiestaten | Educatie en School ... ... . Overigens erg mooi vormgegeven met veel afbeeldingen. Nationalisme, naties en staten. Met de Europese Unie in crisis zijn nationale gevoelens overal in Europa opgeleefd, mythevorming ligt dan al gauw op de loer. Olaf Tempelman 19 januari 2013, 0:00. Naar verluidt dronken Roemeense delegatieleden na het Congres van Berlijn in 1878 zo'n goede champagne dat ze aan het bespiegelen sloegen. Naties, Staten en Natiestaten Het is gemakkelijk om te zeggen dat g...

INFORMATIE

AUTEUR
Leo Wessels
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Nationalisme, naties en staten.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds de Franse Revolutie is de Europese geschiedenis in belangrijke mate bepaald door het nationalisme, te omschrijven als de problematiek van het al dan niet samenvallen van de grenzen van natie en staat. Aan de hand van relevante concrete historische gebeurtenissen en ontwikkelingen beschrijft Nationalisme, naties en staten de ontstaansgeschiedenis en groei van het nationalismec.q. de natiestaten in verschillende delen van Europa. Het fenomeen 'nationalisme' wordt ingebed in de context van de Europese geschiedenis vanaf de Franse Revolutie, de Napoleontische tijd en het Congres van Wenen tot het begin van de eenentwintigste eeuw.Daarbij komen ook de gewijzigde rol en betekenis van Europa op het wereldtoneel aan bod: van negentiendeeeuwse koloniale wereldmacht tot een positie op het tweede plan. Het boek eindigt in het huidige tijdsgewricht, omdat het nationalisme als politieke en culturele factor vandaag de dag nog altijd een prominente rol speelt, zowel in de context van internationalisering en supranationale samenwerking als waar het discussies en spanningen genereert in relatie tot vraagstukken van nationale identiteit, globalisering en (nieuwe vormen van) regionalisering. Nationalisme, naties en staten is een gezamenlijke uitgave van Vantilt en de Open Universiteit. Met bijdragen van Toon Bosch, Patrick Dassen, André Gerrits, Arnold Labrie, Matthijs Lok en Leo H.M. Wessels.

Wil je het boek lezen?Nationalisme, naties en staten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leo Wessels. Lezen Nationalisme, naties en staten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN