Het prentenboek als invalshoek

Het prentenboek als invalshoek - C. Nieuwmeijer | Tiliboo-afrobeat.com

...laatste hoofdstuk wordt tot slot aandacht besteed aan hoe je zelf een prentenboekproject kunt ontwerpen ... Het prentenboek als invalshoek: werken met prentenboeken ... ... . 'Het prentenboek als invalshoek' is bedoeld voor pabostudenten en hun opleiders, onderbouwleerkrachten in het basisonderwijs, klassenassistenten en voor ieder ander die geinteresseerd is in vakgeïntegreerd werken rond prentenboeken. Geschreven bij Het prentenboek als invalshoek. 7 mooie prentenboeken zijn het uitgangspunt om thematisch je les op te bouwen. De lesideeen zijn verfrissend en origineel, en gaan verder dan de huis- tuin- en keukentips die je op ... Het prentenboek als invalshoek - Bibliotheek.nl ... . De lesideeen zijn verfrissend en origineel, en gaan verder dan de huis- tuin- en keukentips die je op internet over dezelfde onderwerpen kan vinden. In het laatste hoofdstuk wordt tot slot aandacht besteed aan hoe je zelf een prentenboekproject kunt ontwerpen. 'Het prentenboek als i...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Nieuwmeijer
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het prentenboek als invalshoek.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek vind je zeven bekende en minder bekende prentenboeken uitgewerkt naar projecten voor de groepen 1 tot en met 4. De kinderen dansen, zingen, rekenen en schrijven rondom prentenboeken als Bang Mannetje, Woeste Willem of Abracadabra. Ze filmen, filosoferen, dichten of doen technische proefjes: praktisch alle vakgebieden voor het basisonderwijs komen aan bod. Alle projecten werken toe naar een vorm van presentatie. Bij het ene prentenboek is dat een gezamenlijk gemaakte verteltafel, een ander wordt een toneelstuk waarnaar iedereen komt kijken, en bij weer een ander hoort een verteltas die met de kinderen mee naar huis mag. De presentatievorm zorgt zo voor samenhang in het activiteitenaanbod. Op de bijbehorende cd staan alle in het boek gebruikte liedjes en luistervoorbeelden. In het laatste hoofdstuk wordt tot slot aandacht besteed aan hoe je zelf een prentenboekproject kunt ontwerpen.'Het prentenboek als invalshoek' is bedoeld voor pabostudenten en hun opleiders, onderbouwleerkrachten in het basisonderwijs, klassenassistenten en voor ieder ander die geinteresseerd is in vakgeïntegreerd werken rond prentenboeken.Christiane Nieuwmeijer is opleidingsdocent aan een Pabo en vakinhoudelijk medewerker kunst en cultuur voor SLO, Nationaal Expertisecentrum voor Leerplanontwikkeling.Prentenboekprojecten rond: Abracadabra, Bang Mannetje, Ga je mee?, Het Huisje dat verhuisde, Kleine Bever en de Echo, Noten, Woeste Willem.

Wil je het boek lezen?Het prentenboek als invalshoek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Nieuwmeijer. Lezen Het prentenboek als invalshoek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN