1302. feiten en mythen van de guldensporenslag

1302. feiten en mythen van de guldensporenslag - R. Caenegem | Tiliboo-afrobeat.com

...g bij Kortrijk, beter bekend als de Guldensporenslag, vond plaats op het Groeningheslagveld (een kouter te Kortrijk in de huidig wijk Sint-Jan) op 11 juli 1302 tussen milities uit het graafschap Vlaanderen (dit betrof het gebied rond het huidige Frans-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen) en het leger van de koning van Frankrijk, Filips IV van Frankrijk ... Van Caenegem,Raoul. - Feiten En Mythen Van De ... ... . 1302. feiten en mythen van de guldensporenslag (Hardcover). De Guldensporenslag van 11 juli 1302 in Kortrijk, waar een leger van Vlaams voetvolk een... De Guldensporenslag van 11 juli 1302 in Kortrijk, waar een leger van Vlaams voetvolk een Frans ridderleger versloeg, was de eerste 'waanzinnige' gebeurtenis van de 'waanzinnige veertiende eeuw'. Het was geen mythe, ontsproten aan het brein van ... 1302 Guldensporenslag - R.C. van Caenegem ... - De Slegte ... . De Guldensporenslag van 11 juli 1302 in Kortrijk, waar een leger van Vlaams voetvolk een... De Guldensporenslag van 11 juli 1302 in Kortrijk, waar een leger van Vlaams voetvolk een Frans ridderleger versloeg, was de eerste 'waanzinnige' gebeurtenis van de 'waanzinnige veertiende eeuw'. Het was geen mythe, ontsproten aan het brein van...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Caenegem
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
1302. feiten en mythen van de guldensporenslag.pdf

OMSCHRIJVING

De Guldensporenslag van 11 juli 1302 in Kortrijk, waar een leger van Vlaams voetvolk een Frans ridderleger versloeg, was de eerste 'waanzinnige' gebeurtenis van de 'waanzinnige veertiende eeuw'. Het was geen mythe, ontsproten aan het brein van een gedreven dichter, maar een historische, in tijd en ruimte exact gelokaliseerde en goed gedocumenteerde gebeurtenis met verstrekkende politieke gevolgen. Niettemin is de strijd in latere tijden een tweede leven gaan leiden als symbool en inspiratie voor de Vlaamse beweging en is de Guldensporenslag verworden tot nationale mythe. In deze schitterend geïllustreerde uitgave worden de gebeurtenissen van 1302 in een bredere historische context geplaatst en afgezet tegen de literaire neerslag van de strijd. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de materiële getuigenissen uit het begin van de veertiende eeuw zoals archeologisch materiaal uit Brugge en Kortrijk.

Wil je het boek lezen?1302. feiten en mythen van de guldensporenslag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Caenegem. Lezen 1302. feiten en mythen van de guldensporenslag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN