Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement

Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement - Wolters Kluwer Nederland B.V. | Tiliboo-afrobeat.com

...oefschrift Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement werpt een uitgebreide blik op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) ... Het dwangakkoord buiten faillissement - DPC ... . Een akkoord is een instrument om zoveel mogelijk waarde te behouden en op die manier faillissementen te voorkomen. Daarmee zijn schuldeisers, werknemers en toeleveranciers gebaat. Het proefschrift Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement werpt een uitgebreide blik op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Een akkoord is een instrument om zoveel mogelijk waarde te behouden en op die manier faillissementen te voorkomen. Daarmee zijn schuld ... Doorstart na faillissement en de mogelijkheid van een ... ... . Een akkoord is een instrument om zoveel mogelijk waarde te behouden en op die manier faillissementen te voorkomen. Daarmee zijn schuldeisers, werknemers en toeleveranciers gebaat. Naar aanleiding van onder meer de krediet- en schuldencrisis is een nieuwe wet in de maak voor faillissementssituaties, namelijk de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA). De WHOA introduceert een nieuw ins...

INFORMATIE

AUTEUR
Wolters Kluwer Nederland B.V.
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement.pdf

OMSCHRIJVING

Dit proefschrift bevat een integrale bespreking van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). In de tekst zijn vele vergelijkingen met het Amerikaanse, Europese, Engelse en Singaporese recht verweven. De publicatie blikt bovendien vooruit op vragen die zich zullen voordoen bij de toepassing van de nieuwe Nederlandse regeling. Het proefschrift Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement werpt een uitgebreide blik op de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Een akkoord is een instrument om zoveel mogelijk waarde te behouden en op die manier faillissementen te voorkomen. Daarmee zijn schuldeisers, werknemers en toeleveranciers gebaat. In de praktijk is het vaak moeilijk om instemming van alle betrokkenen te verkrijgen. Deze nieuwe regeling maakt het mogelijk om # buiten surseance en faillissement # een dwangakkoord op te leggen aan crediteuren en aandeelhouders. Zodoende kunnen schuldenaren hun problematische schuldenlast herstructureren. Het onderwerp van deze uitgave is ten tijde van publicatie buitengewoon actueel. In de economisch onzekere tijden rondom de Coronacrisis zullen veel ondernemingen in financiële moeilijkheden komen. Hiermee wint de WHOA verder aan belang voor ondernemingen met problematische schulden. De auteur vergelijkt de nieuwe regeling met de Europese Herstructureringsrichtlijn, de Engelse en Singaporese scheme of arrangement en de Amerikaanse Chapter 11-procedure. De WHOA past namelijk in een mondiale ontwikkeling in het insolventierecht. Hierin is steeds meer aandacht voor wetgeving die herstructurering faciliteert van levensvatbare, maar noodlijdende ondernemingen. Deze publicatie is in het bijzonder geschikt voor: Adviseurs van ondernemingen in financiële moeilijkheden, adviseurs van crediteuren en de rechterlijke macht. Kortom: komt u dagelijks in aanraking met ondernemingen die financiële moeilijkheden hebben? Dan vormt dit proefschrift een bron van actuele informatie.

Wil je het boek lezen?Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wolters Kluwer Nederland B.V.. Lezen Het dwangakkoord buiten surseance en faillissement Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN