Wanneer de pijn blijft

Wanneer de pijn blijft - Bart Morlion | Tiliboo-afrobeat.com

...de pijn blijft. Bart Morlion, medisch specialist in pijnbestrijding, zet vanuit zijn ervaringen als kliniekhoofd van het multidisciplinair pijncentrum van het UZ Leuven alles op een rijtje ... Wanneer de pijn blijft, Bart Morlion, Kolet Janssen ... ... . Wanneer de pijn blijft (Paperback). Pijn is vaak nuttig als signaal dat er iets mis is. Maar wat als de pijn blijft duren ondanks ogenschijnlijke... Wanneer de pijn blijft is er gekomen op vraag van pijnpatiënten, en dat voel je bij elk hoofdstuk. In de eerste drie hoofdstukken worden pijn en chronische pijn gedetailleerd beschreven. Hoofdstuk vier legt uit wat een pijncentrum doet en vooral niet doet; alle onrealistische verwacht ... Ik heb pijn onderin de rug | Thuisarts ... . In de eerste drie hoofdstukken worden pijn en chronische pijn gedetailleerd beschreven. Hoofdstuk vier legt uit wat een pijncentrum doet en vooral niet doet; alle onrealistische verwachtingen worden meteen weggenomen. Wanneer de pijn blijft. Pijn is vaak nuttig als signaal dat er iets mis is...

INFORMATIE

AUTEUR
Bart Morlion
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Wanneer de pijn blijft.pdf

OMSCHRIJVING

Pijn is vaak nuttig als signaal dat er iets mis is. Maar wat als de pijn blijft duren ondanks ogenschijnlijke genezing, ondanks medicijnen en therapieën? Wat gebeurt er met een mens als hij constant hevige pijn lijdt? Als elke beweging en houding pijn doet en zelfs slapen een probleem wordt? De meeste mensen kunnen zich niet voorstellen hoe slopend zoiets is.Bij mensen met chronische pijn is de pijn zelf het probleem geworden. Hoe ontstaat chronische pijn precies? Wat zijn de gevolgen? Welke behandelingen kunnen soelaas bieden? Welke rol kunnen pijnstillers spelen? Welke verwachtingen mag een pijnpatiënt koesteren? Gaat de pijn ooit nog over of moet hij ermee leren leven?Bart Morlion, medisch specialist in pijnbestrijding, zet vanuit zijn ervaringen als kliniekhoofd van het multidisciplinair pijncentrum van het UZ Leuven alles op een rijtje. Chronische pijn blijkt een veelkoppig monster te zijn dat enkel kan bestreden worden door een goed op elkaar ingespeeld team van mensen uit verschillende specialismen. Ook de medewerking van de patiënt zelf en de steun van zijn omgeving zijn levensbelangrijk. Kolet Janssen interviewde patiënten en teamleden van het pijncentrum en zette samen met Bart Morlion het medische verhaal om in verstaanbare taal.Een boek voor iedereen die van ver of van dichtbij te maken heeft met chronische pijn. Het geeft inzicht in wat een pijnpatiënt meemaakt en wat de omgeving (gezinsleden, familie en vrienden) kunnen betekenen.Over de auteurs:BART MORLION is kliniekhoofd anesthesiologie en coördinator van het Leuvens Algologisch Centrum (het pijncentrum) van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven. Hij doceert pijnbestrijding aan de K.U.Leuven, aan verschillende hogescholen en aan internationale opleidingen. Eerder publiceerde hij wetenschappelijke artikelen en boekbijdragen over chronische pijn. Hij is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.KOLET JANSSEN is auteur van fictie en non-fictie over diverse human interest onderwerpen. Van haar verscheen o.a. de interviewreeks Mondeling Examen (2010, i.s.m. Rebekka Jonkers). Met Regentijd (2011) won ze de Zoute Zoen Publieksprijs. Ze schrijft voor diverse tijdschriften en geeft schrijfopleidingen aan groepen.

Wil je het boek lezen?Wanneer de pijn blijft in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bart Morlion. Lezen Wanneer de pijn blijft Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN