Jaarrekening

Jaarrekening - Stefaan Tuytten | Tiliboo-afrobeat.com

...e jaarrekening geeft een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf of organisatie ... Jaarrekening: inzicht financiële gezondheid klanten ... ... . Het heet ook wel het financieel jaarverslag en is een onderdeel van of bijlage bij het totale jaarverslag van de organisatie. Daarin wordt ook ingegaan op andere aspecten, zoals de uitgevoerde activiteiten en personalia. In Nederland bevat de jaarrekening wettelijk minimaal de balans, de ... Wat is een jaarrekening? Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een onderneming van het afgelopen boekjaar. Iedere onderneming maakt zo'n jaarrekening, mede omdat je elk jaar aan de Kamer van Koophandel je jaa ... Jaarrekening maken - Ondernemen & Internet ... . Iedere onderneming maakt zo'n jaarrekening, mede omdat je elk jaar aan de Kamer van Koophandel je jaarrekening moet sturen. Een jaarrekening bestaat uit een balans, een winst- en verliesrekening en een toelichting op beide. Zijn jaarrekening is dan ook vr...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefaan Tuytten
DIMENSIE
1,7 MB
BESTANDSNAAM
Jaarrekening.pdf

OMSCHRIJVING

nGrote verenigingen moeten een jaarrekening maken. De jaarrekening bestaat uit een balans, een resultatenrekening en een toelichting. De balans en de resultatenrekening geven een overzicht van het vermogen en het resultaat van de vereniging. De toelichting becommentarieert de cijfers uit de balans en de resultatenrekening. Een en ander vloeit voort uit de boekhouding, maar er kunnen nog andere aspecten zijn die grote impact hebben op de financiële soliditeit van een vereniging. Iedereen die op een of andere wijze te maken heeft met het reilen en zeilen van een vereniging, moet al deze informatie kunnen lezen en interpreteren, op een manier dat ook knipperlichten in werking treden waar dat nodig is. Dat vormt immers de basis voor een gezond beleid van de vereniging. Dit is te leren voor wie alles stap voor stap doorneemt. Zeker in een boek dat dit zorgvuldig en behoedzaam uitlegt. Meteen leert het ook door de cijfers heen te kijken. Daarvoor moet de nodige techniciteit helder worden toegelicht Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor niet niet-financieel geschoolde lezers. Maar ook wie dat wel is, vindt er veel nuttige informatie in. De jaarrekening wordt dan niet zomaar een wettelijke verplichting maar evenzeer een bron van informatie om een goed beleid te voeren binnen de vereniging.

Wil je het boek lezen?Jaarrekening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefaan Tuytten. Lezen Jaarrekening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN