Asser-serie 6-4 - De verbintenis uit de wet

Asser-serie 6-4 - De verbintenis uit de wet - C.H. Sieburgh | Tiliboo-afrobeat.com

...rwerpen in Asser-deel 6-IV De verbintenis uit de wet zijn geregeld in Titel 3 van Boek 6 (Onrechtmatige daad) en in Titel 4 van Boek 6 (Verbintenissen uit andere bron dan onrechtmatige daad of overeenkomst) van het BW ... Samenvatting Asser serie 6-IV - De verbintenis uit de wet ... ... . Zoals u mag verwachten, geeft het werk systematisch, weloverwogen en grondig commentaar op belangrijke leerstukken binnen het verbintenissenrecht, te weten de ... Asser-serie 6-IV - De verbintenis uit de wet (Hardcover). Met de 15e editie van dit Asser-deel beschikt u over het toonaangevende commentaar op de... In Asser 6-IV wordt de verbintenis uit de wet behandeld. Aan de orde komen de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onv ... Asser 6-IV De verbintenis uit de wet door Prof.Mr. Drs. C ... ... . Met de 15e editie van dit Asser-deel beschikt u over het toonaangevende commentaar op de... In Asser 6-IV wordt de verbintenis uit de wet behandeld. Aan de orde komen de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. Deze onderwerpen zijn geregeld in de derde titel van Boek 6 (Onrechtmatige daad) en de vierde titel van Boek 6 (Ver...

INFORMATIE

AUTEUR
C.H. Sieburgh
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Asser-serie 6-4 - De verbintenis uit de wet.pdf

OMSCHRIJVING

Met de 15e editie van dit Asser-deel beschikt u over het toonaangevende commentaar op de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. De publicatie geldt sinds jaar en dag als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland. De onderwerpen in Asser-deel 6-IV De verbintenis uit de wet zijn geregeld in Titel 3 van Boek 6 (Onrechtmatige daad) en in Titel 4 van Boek 6 (Verbintenissen uit andere bron dan onrechtmatige daad of overeenkomst) van het BW. Zoals u mag verwachten, geeft het werk systematisch, weloverwogen en grondig commentaar op belangrijke leerstukken binnen het verbintenissenrecht, te weten de onrechtmatige daad, de zaakwaarneming, de onverschuldigde betaling en de ongerechtvaardigde verrijking. Niet voor niets geldt deze titel als de belangrijkste kennisbron van de heersende rechtsopvattingen in civielrechtelijk Nederland. In deze 15e druk zijn de sinds de vorige druk verschenen wetgeving, rechtspraak en literatuur op de gebruikelijke wijze verwerkt. De jurisprudentie bevat zo#n zestig arresten van de Hoge Raad en tien arresten van het Hof van Justitie. Hiernaast is in het bijzonder aandacht besteed aan: de dader van een onrechtmatige daad en daderschapsverdubbeling, de algemeen belangactie, de aansprakelijkheid van medebezitters of bedrijfsmatig medegebruikers van een roerende zaak, opstal of dier jegens elkaar, de aansprakelijkheid voor een mijnbouwwerk, de implementatie van Richtlijn 2014/104/EU, bestuurdersaansprakelijkheid, de bevoegdheidsverdeling tussen bestuursrechter en burgerlijke rechter ten aanzien van schade veroorzaakt door een onrechtmatig overheidsbesluit, de formele rechtskracht, het verschil tussen persoonlijke aansprakelijkheid van de rechter en de arbiter. Bij de behandeling van de leerstukken krijgt de lezer bovendien inzicht in hun plaats in het gehele vermogensrecht. Ook worden dwarsverbanden gelegd met andere leerstukken. Er wordt daarbij veelvuldig verwezen naar relevante ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving.

Wil je het boek lezen?Asser-serie 6-4 - De verbintenis uit de wet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.H. Sieburgh. Lezen Asser-serie 6-4 - De verbintenis uit de wet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN