Luchtoorlog boven zuidwest friesland 40-45

Luchtoorlog boven zuidwest friesland 40-45 - J.J. van der Veer | Tiliboo-afrobeat.com

...rlog boven zuidwest friesland 40-45. Jan J ... Fliegerhorst Leeuwarden wordt gebouwd - Friesland ... . van der Veer werd in 1926 geboren te Nijega H.O., het tegenwoordige Elahuizen aan de zuidkant van het... De luchtoorlog boven Zuidwest-Friesland '40-'45 J J vd Veer. Paperback in zeer goede staat de luchtoorlog boven zuidwest-friesland '40-'45 van jan j. Van der veer met medewerking van . Gelezen Ophalen of Verzenden. € 12,50 30 mei. '20. Heemskerk 30 mei. '20. cees kuijs Heemskerk. Geen foto. De ... De luchtoorlog boven Zuidwest-Friesland '40-'45 - Oorlog ... ... . '20. cees kuijs Heemskerk. Geen foto. De luchtoorlog boven zuidwest-friesland '40-'45 auteur: jan j. Van der veer met medwerking van gerrit j. Zwanenburg isbn 90 6066 370 5 335 blz. Uitgever: a.j. Osinga; 3e druk edition (1980) paperback Jan J. van der Veer De luchtoorlo...

INFORMATIE

AUTEUR
J.J. van der Veer
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Luchtoorlog boven zuidwest friesland 40-45.pdf

OMSCHRIJVING

Jan J. van der Veer werd in 1926 geboren te Nijega H.O., het tegenwoordige Elahuizen aan de zuidkant van het grote meer de Fluessen. Hij raakte al in zijn schooljaren sterk geïnteresseerd in alles wat met vliegen had te maken. In de oorlogsjaren 1940-1945 vonden tientallen vliegtuigen hun einde in zijn geboortestreek de Zuidwesthoek van Friesland, die dank zij de herkenbaarheid (de punt van Staveren en de grote meren) vaak in de route naar doelen in Duitsland lag. Het kan worden gezegd dat zijn researchwerk in deze ..crashes' reeds in 1941 is begonnen. Zijn in die tijd gedane waarnemingen en van dag tot dag bijgehouden notities zouden later de basis vormen van verscheidene publicaties. Na een driejarig verblijf als militair in Indonesië werkte hij als bouwkundige. Daarnaast behield hij evenwel zijn grote interesse voor de geallieerde kant van de oorlogsluchtvaart, waarvan hij zijn kennis door voortdurende studie steeds verder specialiseerde, hiertoe geanimeerd door Gerrit J. Zwanenburg, de pionier van de oorlogsluchtvaartgeschiedenis in Nederland, met wie hij in het begin van de zestiger jaren in kontakt kwam en uit welk kontakt een hechte samenwerking groeide. Zwanenburg, sinds vele jaren werkzaam als bergings- en identificatieofficier van de Koninklijke Luchtmacht en door zijn encyclopedische kennis van de materie in het bezit van een Internationale reputatie, leverde als ,,co-pilot" een waardevolle bijdrage aan dit boek, waarvan de eerste druk snel was uitverkocht. Jan van der Veer publiceerde artikelen over de oorlogsluchtvaart in tal van bladen, ook in Engelse, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse. Momenteel werkt hij aan andere, meer gedetailleerde publicaties, daartoe in staat gesteld door vele relaties met oud-oorlogsvliegers, met experts in binnen- en buitenland en door research-materiaal, dat hi) in Engeland verzamelde. Van der Veer weet waarover hij schrijft en hoewel hij geïnteresseerd is in elk facet dat op zijn onderwerp betrekking heeft, blijft in dit alles het zuiver menselijke aspect voor hem het allerbelangrijkste.

Wil je het boek lezen?Luchtoorlog boven zuidwest friesland 40-45 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J. van der Veer. Lezen Luchtoorlog boven zuidwest friesland 40-45 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN