De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette

De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette - F. Colonna | Tiliboo-afrobeat.com

...om Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette (Hardcover) ... Top Honderd | Het Liedboek - F. Petrarca ... . Eeuwenlang heeft de droom van Poliphilus, beschreven in de Hypnerotomachia Poliphili, de... De droom van Poliphilus set 2 delen in cassette. Boekhouderige geleerdheid. ... Het belangrijkste bezwaar tegen De droom van Poliphilus is daarom niet de overdaad op zichzelf, maar de doelloosheid ervan en, bovenal, de slappe en clichématige manier waarop ze onder woorden is gebracht. De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette € ... De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette - Boek van ... ... . De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette € 129.00 Uitgave in twee delen in cassette van een van de mooiste boeken uit de Renaissance (1499), vertaald in 2006 door Ike Cialona en heel 'natuurgetrouw' vormgegeven, met de digitale versie van het oorspronkelijke letterfont, destijds speciaal gesneden voor de grote Venetiaanse drukker Aldus Manutius. De droom van Poliphilus [set 2 delen in cassette] | ISBN 9789025...

INFORMATIE

AUTEUR
F. Colonna
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette.pdf

OMSCHRIJVING

Eeuwenlang heeft de droom van Poliphilus, beschreven in de Hypnerotomachia Poliphili, de lezers beziggehouden. Was de schrijver een dominicaner monnik uit Venetië? Of een Romeinse prins? Of de bekende architect Alberti? Zijn de houtsneden in het boek gemaakt door Mantegna? Door Bellini? Of door Carpaccio? Wat was de bedoeling van de schrijver? En waar gaat het verhaal eigenlijk over? Deze laatste vraag is het gemakkelijkst te beantwoorden: Poliphilus droomt over de liefde. Over zijn liefde voor de goudgelokte Polia, voor de architectuur van de Oudheid en voor de pracht van de natuur. In een wellustige woordenstroom vertelt de jonge hoofdpersoon uitvoerig over zijn avontuurlijke zoektocht naar de ware geliefde en over zijn erotische avonturen in zijn humanistische en paganisti-sche wereld, waarin de vrouw vereerd wordt en Venus de belangrijkste godin is. Geïnspireerd door dit verhaal hebben kunstenaars intrigerende beelden gemaakt, stadswijken ontworpen en luisterrijke tuinen aangelegd. Het boek zelf, dat in 1499 in Venetië gedrukt werd, is misschien wel het mooiste werkstuk van de beroemde drukker Aldus Manutius. Na ruim vijf eeuwen publiceren wij nu eindelijk de eerste Nederlandse vertaling van De droom, gedrukt in de oorspronkelijke letter Poliphilus en verlucht met alle hoogst opmerkelijke illustraties.

Wil je het boek lezen?De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Colonna. Lezen De Droom Van Poliphilus Set 2 Delen In Cassette Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN