Zwemmen In Goud

Zwemmen In Goud - Jos van Kuijeren | Tiliboo-afrobeat.com

...Contact . GROENHOVENBAD (zwembad) Tobbepad 4, 2803 WH Gouda T 0182 - 694 969 E [email protected] ... Zwemmen - gemeente Gouda ... .nl . SPORT•GOUDA (kantoor) Tobbepad 4, 2803 WH Gouda T 0182 - 590 910 E [email protected] Kenniscentrum . De plek voor (sport) verenigingen met alle praktische informatie om de vereniging succesvol te runnen. Zwemmen in goud - Van Marie tot Marleen, een duik in de geschiedenis van de Nederlandse zwemsport Jos van Kuijeren & John Volkers De nationale zwemploeg bezat nog geen olympisch goud, toen Marie Braun op 11 augustus 1928 in Amsterdam te water ging voor de finale van de rugslagsprint. Zwemmen in Goud.Verzendwijze: TNT Brievenbuspost.Jos van Kuijeren.24,5 x 28. Harde kaft.280 Pag. Geïllus ... Zwemmen in goud - J. van Kuijeren, J. Volkers - (ISBN ... ... . Zwemmen in Goud.Verzendwijze: TNT Brievenbuspost.Jos van Kuijeren.24,5 x 28. Harde kaft.280 Pag. Geïllustreerd. Zwem Goud is de LGBT zwemvereniging van Groninge...

INFORMATIE

AUTEUR
Jos van Kuijeren
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Zwemmen In Goud.pdf

OMSCHRIJVING

Zwemmen in goud - Van Marie tot Marleen, een duik in de geschiedenis van de Nederlandse zwemsportJos van Kuijeren & John VolkersDe nationale zwemploeg bezat nog geen olympisch goud, toen Marie Braun op 11 augustus 1928 in Amsterdam te water ging voor de finale van de rugslagsprint. De avond tevoren had Zus tegen haar moeder gezegd: "De vlag moet nu maar eens aan de middelste mast. Het móét!" De 400 vrij (Marie Braun) en de 200 school (Marie Baron) hadden tot dan zilver opgeleverd. Er moest hoognodig iets groots worden verricht.Deze race - Braun keerde in Amsterdam als vierde, maar maakte haar achterstand op de Britse zwemsters King, Cooper en Gillman op de terugweg meer dan goed - was de inleiding van grote Nederlandse daden in het internationale zwembad. Braun won goud. Er zouden er nog vele volgen.Nederland waterland bracht vele zwemtalenten voort. Wie herinnert zich niet de successen van Rie Mastenbroek, Ada Kok, Conny van Bentum, de tweelingzussen Marianne en Mildred Muis, Marcel Wouda, Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis?Naast de vele heldenverhalen die het Nederlandse zwemverleden rijk is, verhaalt dit boek ook over de achtergronden waartegen de prestaties zich hebben afgetekend. Hoe is de zwemsport door de jaren heen georganiseerd geweest? Wat is er sinds 1888 veranderd op het gebied van training en begeleiding? Wat droeg men eind negentiende eeuw in het zwembad, en wat heeft de zwemwereld sindsdien ondernomen om door middel van badkleding sneller te gaan zwemmen?Zwemmen in goud besteedt niet alleen aandacht aan de grote verrichtingen uit de Nederlandse zwemgeschiedenis. Per jaar worden de belangrijkste ontwikkelingen, geconcretiseerd met vele records en uitslagen, in beeld gebracht. De grote hoeveelheid details en feiten maken deze rijk geïllustreerde uitgave tot een encyclopedisch boekwerk.

Wil je het boek lezen?Zwemmen In Goud in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jos van Kuijeren. Lezen Zwemmen In Goud Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN