Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht

Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht - S. Renssen | Tiliboo-afrobeat.com

...erie Recht en Praktijk - Insolventierecht richt zich op informatie die bruikbaar is in de dagelijkse juridische praktijk ... De herijking van het faillissementsrecht door Samantha Renssen ... . Toggle menu Wolters Kluwer. Besteloverzicht 0 product. Er zit ... De herijking van het faillissementsrecht - de pijler fraudebestrijding. Boek. Editie: deel InsR8. Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht. Auteur: S. Renssen. E-book op Bol.com (€ 83,26) Tweeten. Omschrijving Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrech ... De herijking van het faillissementsrecht. De pijler ... ... .com (€ 83,26) Tweeten. Omschrijving Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht. 1 januari 2019 is de Wet Modernisering Faillissementsprocedure in werking getreden. Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht (eBook) Hallo! Op zoek naar een Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht-boek geschreven door auteur S. Renssen? Registreer u op on...

INFORMATIE

AUTEUR
S. Renssen
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

1 januari 2019 is de Wet Modernisering Faillissementsprocedure in werking getreden. Werkt u met deze wet? Dan krijgt u te maken met vele nieuwe en gewijzigde bepalingen. Deze bundel vormt een uitstekende gids voor de toepassing van alle wijzigingen en brengt het gehele wetgevingstraject voor u in kaart. Eind 2012 werd het wetgevingsprogramma Herijking Faillissementsrecht geïntroduceerd met als doel het verbeteren van de Faillissementswet. 1 januari 2019 was het zover: de Wet Modernisering Faillissementsprocedure trad in werking. Herijking van het faillissementsrecht staat geheel in het teken van deze nieuwe wet, welke is gericht op de pijler modernisering uit het wetgevingsprogramma. Eerder verscheen in deze serie al een uitgave over de pijler fraudebestrijding. Bent u werkzaam op het gebied van het faillissementsrecht? Dan is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van alle wijzigingen. Deze bundel brengt het gehele wetgevingstraject van de Wet Modernisering Faillissementsprocedure op heldere wijze voor u in kaart. Het decor waarin de individuele nieuwe bepalingen een rol spelen wordt uitgebreid verkend, waarbij de auteur richting geeft aan de toekomstige toepassing ervan. De invoering van de Wet Modernisering Faillissementsprocedure beoogt de Faillissementswet op vier hoofdpunten te verbeteren: 1 bevordering van de digitalisering van de faillissementsprocedure en verbetering van de toegankelijkheid tot informatie 2 versnelling van de faillissementsprocedure 3 meer maatwerkmogelijkheden 4 bevordering van specialisatie bij de wetgever en ondersteuning bij het wetgevingsproces. Deze uitgave behandelt de nieuwe wet en de daaraan voorafgaande wetgevingsprocessen op overzichtelijke wijze. Naast de kamerstukken worden ook de internetconsultaties en belangrijke kritiekpunten uit de literatuur tegen het licht gehouden. Zo krijgt u een grondig inzicht in de modernisering van de faillissementsprocedure. Naast vele verbeteringen en bijdrage aan het behalen van door de minister gestelde doelen, mag toch ook gesproken worden van een gemiste kans. Met de invoering van de wet had bijvoorbeeld meer aandacht besteed kunnen worden aan de instelling van een gespecialiseerde insolventierechter. Deze en andere potentieel gemiste kansen passeren daarom eveneens de revue. Dit is de eerste uitgave die inhaakt op de pas in werking getreden wetten. Een essentieel werk voor zowel de advocatuur, curatoren als de rechterlijke macht. Ook studenten profiteren ten zeerste van deze bundel.

Wil je het boek lezen?Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S. Renssen. Lezen Recht en Praktijk - Insolventierecht 12 - De herijking van het faillissementsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN