MC1R natuurlijk rood haar

MC1R natuurlijk rood haar - H. van der Woude | Tiliboo-afrobeat.com

...uurlijk rood haar (Hardcover). Toen fotografe Hanne van der Woude eind 2005 te kennen gaf een boek te gaan maken over roodharigen, werd dit door ... Rood haar - Wikipedia ... ... MC1R is waarschijnlijk van invloed op de activiteit van melanocyten: in welke mate gaan ze pigment produceren als gevolg van UV-straling. Kenmerken. Mensen met rood haar hebben dikker haar dan mensen met een andere haarkleur. Roodharigen hebben een huid die zeer gevoelig is voor zonlicht en snel verbrandt. In de tentoonstelling MC1R - Natuurlijk rood haar van Hanne van der Woude (1982) staat de schoonheid van mensen met rood haar centraal, maar i ... Mc1R - Natuurlijk rood haar | Fotomuseum Den Haag ... . In de tentoonstelling MC1R - Natuurlijk rood haar van Hanne van der Woude (1982) staat de schoonheid van mensen met rood haar centraal, maar is tegelijkertijd hun kwetsbaarheid te zien. Toen Van der Woude in een krantenbericht las dat roodharigen mog...

INFORMATIE

AUTEUR
H. van der Woude
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
MC1R natuurlijk rood haar.pdf

OMSCHRIJVING

Toen fotografe Hanne van der Woude eind 2005 te kennen gaf een boek te gaan maken over roodharigen, werd dit door de landelijke pers massaal opgepakt. Blijkbaar zijn we in Nederland bijzonder ge?ntrigeerd door de schoonheid van rood haar (rood is met afstand de populairste verfkleur voor vrouwen), maar ook door het feit dat slechts weinigen van ons gezegend zijn met rood haar. MC1R is het gen dat mede verantwoordelijk is voor rood haar. Het is vermoedelijk tienduizenden jaren oud en een uitgesproken zwak gen dat altijd het onderspit delft. Het aantal roodharigen neemt dan ook geleidelijk af. Dit was voor Hanne van der Woude de voornaamste reden aan het project te beginnen. Hanne van der Woude hanteert een geheel eigen stijl bij het vastleggen van de roodharigen. Ze lijken de hoofdrol te spelen in een verhaal. Wat dat verhaal is, wordt door de fotograaf overgelaten aan de fantasie van de kijker Kern van de foto's is de schoonheid van mensen in dit geval van mensen met rood haar, maar ook hun gedrag, hun emoties en hun kwetsbaarheid. Dit uitgangspunt levert, ook door de kleurkeuze, prachtige beelden op. De foto's worden ingeleid door tekst van moleculair bioloog Erik Sistermans, die verleden, heden en toekomst van onze roodharigen toegankelijk beschrijft vanuit een wetenschappelijk perspectief.

Wil je het boek lezen?MC1R natuurlijk rood haar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. van der Woude. Lezen MC1R natuurlijk rood haar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN