Democratie in relatie tot recht en politiek

Democratie in relatie tot recht en politiek - Twan Tak | Tiliboo-afrobeat.com

...atie in relatie tot Recht en Politiek laat de ernstige misvattingen en misstanden zien in de verhouding tussen democratie, recht en politiek ... Ebook ePUB: Democratie in relatie tot recht en politiek ... ... . Een fundamentele analyse die van belang is voor bijvoorbeeld overheidsjuristen en juristen staats- en bestuursrecht. Democratie in relatie tot Recht en Politiek laat de ernstige misvattingen en misstanden zien in de verhouding tussen democratie, recht en politiek. Een fundamentele analyse die van belang is voor bijvoorbeeld overheidsjuristen en juristen staats- en bestuursrecht. Democratie in relatie ... Democratie in relatie tot recht en politiek - Twan Tak ... ... . Een fundamentele analyse die van belang is voor bijvoorbeeld overheidsjuristen en juristen staats- en bestuursrecht. Democratie in relatie tot recht en politiek 1e druk is een boek van Twan Tak uitgegeven bij Wolters Kluwer. ISBN 9789013141375 De vraag #wat is democratie?# is in de wereldliteratuur en in de politiek tot op heden onbeantwoord gebleven. Democratie in relatie tot recht en politiek...

INFORMATIE

AUTEUR
Twan Tak
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Democratie in relatie tot recht en politiek.pdf

OMSCHRIJVING

De vraag #wat is democratie?# is in de wereldliteratuur en in de politiek tot op heden onbeantwoord gebleven. Wel worden meningen vurig verdedigd over hoe staten moeten zijn ingericht om #democratisch# te mogen heten. Deze uitgave biedt u een fundamentele analyse van het begrip democratie zoals deze nooit eerder is gemaakt. Wat is democratie? Meestal wordt deze vraag beantwoord door het geven van subjectieve meningen over de meest wenselijke vorm van het openbaar bestuur. Vooral politici hebben zich het begrip toegeëigend voor in feite antidemocratische doeleinden, zoals macht uitoefenen. Democratie in relatie tot Recht en Politiek laat de ernstige misvattingen en misstanden zien in de verhouding tussen democratie, recht en politiek. Een fundamentele analyse die van belang is voor bijvoorbeeld overheidsjuristen en juristen staats- en bestuursrecht. Democratie in relatie tot recht en politiek Na begripsomschrijvingen gebaseerd op verschillende wetenschapsdisciplines en opvattingen wordt de oorsprong van het begrip #democratie# in menselijke soevereiniteit of autonomie onderzocht. Vervolgens werkt de auteur een eigen hypothese uit van democratie in een samenleving in staatsverband. Daarbij komen onderwerpen aan bod als: #De begrippen #Staat#, #natie# en #nationaliteit# in relatie tot volkenrecht en democratie #De directe democratie (van inspraak tot referenda) #De indirecte democratie (parlementaire democratie) #Fundamentele beginselen als rule of law, Bestimmtheitsgebot en specialiteitsbeginsel #De drie staatsfuncties wetgeving, bestuur en rechtspraak #De democratische en juridische grenzen van ieder van deze functies #Grondregels voor democratische keuze en besluitvorming #Afstand en overdracht van democratische bevoegdheden met toespitsing op Europa #Handhavingsmogelijkheden en sanctionering van democratie #Suggesties tot verbetering van de #democratische rechtsstaat Nederland# Democratie in relatie tot Recht en Politiek is als het ware de wetenschappelijke onderbouwing en verdieping van Democratisch manifest, de voorloper van deze uitgave.

Wil je het boek lezen?Democratie in relatie tot recht en politiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Twan Tak. Lezen Democratie in relatie tot recht en politiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN