Volledige werken van W.F. Hermans 12 - Volledige werken 12

Volledige werken van W.F. Hermans 12 - Volledige werken 12 - Willem Frederik Hermans | Tiliboo-afrobeat.com

...Volledige Werken van Willem Frederik Hermans worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van de auteur bijeengebracht ... Athenaeum Boekhandel | Volledige werken 12, Willem ... ... .De Volledige Werken bestaan uit circa 24 verzamelbanden, die worden geordend naar genre met daarbinnen een chronologische presentatie.De Volledige Werken bieden van alle publicaties van Hermans een betrouwbare, wetenschappelijk verantwoorde tekst. Beschouwend werk. Deel 11 (verschenen najaar 2008) Het sadistische universum 1 Annum veritatis De laatste resten tropisch Nederland Het sadistische universum 2 ... Onder professoren (1975) - W. F. Hermans Volledige Werken ... . Deel 11 (verschenen najaar 2008) Het sadistische universum 1 Annum veritatis De laatste resten tropisch Nederland Het sadistische universum 2. Van Wittgenstein tot Weinreb Machines in bikini Dinky toys. Deel 12 (verschenen najaar 2006) Boze Brieven van Bijkaart Houten leeuwen en leeuwen van goud. Deel 13 (verschenen voorjaar 2010) Willem Frederik Hermans Volledige Werken. Home; Delen. Verschijningsprogramma; Over d...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Frederik Hermans
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Volledige werken van W.F. Hermans 12 - Volledige werken 12.pdf

OMSCHRIJVING

Columns en essays van de scherpzinnigste schrijver van Nederland .'Ik heb het maar zelden meegemaakt dat ik er geen spijt van kreeg, als ik iemand staan liet op de plaats die de bescheiden Bijkaart met zoveel ere inneemt.' Dat schreef Willem Frederik Hermans in het voorwoord bij Boze Brieven van Bijkaart (1977), de bundeling van de columns die hij onder het pseudoniem Age Bijkaart vanaf eind 1973 schreef vanuit zijn nieuwe woonplaats Parijs. De schrijver haastte zich te benadrukken dat, hoewel hij met sommige politici, hoogwaardigheidsbekleders en collega-auteurs uit zijn verre vaderland genadeloos de vloer aanveegde ? Bijkaart in wezen helemaal niet zo 'boos' was. 'Zijn toon is dikwijls vriendelijk, behulpzaam,' stelde Hermans monter vast. Dezelfde scherpzinnige, humoristische toon hanteert Hermans in Houten leeuwen en leeuwen van goud (1979), een bundeling van essays, columns en recensies uit de jaren zestig en zeventig. Het overkoepelende thema van Houten leeuwen en leeuwen van goud was volgens Hermans zelf de afbraak van taboes. 'Alles was mooi,' schamperde Hermans, 'alles was de moeite waard om gedrukt te worden: de stomste praatjes, het kreupelste Nederlands.' Het moge duidelijk zijn dat hij dat niet over zijn kant liet gaan.De beide bundels vormen deel 12 van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans, die worden bezorgd door het Huygens Instituut te Den Haag.

Wil je het boek lezen?Volledige werken van W.F. Hermans 12 - Volledige werken 12 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Frederik Hermans. Lezen Volledige werken van W.F. Hermans 12 - Volledige werken 12 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN