Lexicon van literaire werken

Lexicon van literaire werken - Ea Anbeek | Tiliboo-afrobeat.com

... van literaire werken (1989-2014) meer over deze tekst ... Zoeken naar uittreksels over Nederlandse en buitenlandse ... ... . ... Vooraf Bertus Aafjes Een voetreis naar Rome Kader Abdolah De reis van de lege flessen Kader Abdolah Spijkerschrift Gerrit Achterberg Ballade van de gasfitter Gerrit Achterberg Eiland der ziel Gerrit Achterberg Spel van de wilde jacht Gerrit Achterberg ... Lexicon van literaire werken. besprekingen van Nederlandstalige literaire werken 1900-heden. Gedrukt boek . Besprekingen van de belangrijkste ned ... Lexicon van literaire werken (1989-2014) - DBNL ... . Gedrukt boek . Besprekingen van de belangrijkste nederlandstalige literaire werken, zowel in proza als poëzie, van 1900 tot heden. Genre Non-Fictie Onderwerpen Lexicon van literaire werken (1989-2014) ... de Nederlandse literatuur zijn de personages uit Joe Speedboot enkel vergeleken met de 'aardige jongens' uit het werk van Nescio (Vrij Nederland). Talrijker zijn de ver...

INFORMATIE

AUTEUR
Ea Anbeek
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Lexicon van literaire werken.pdf

OMSCHRIJVING

Het Lexicon van literaire werken is een losbladig naslagwerk waarin de meesterwerken uit de Nederlandstalige literatuur na 1900 worden besproken: romans, poëzie en drama. Het hoofdwerk bestaat inmiddels uit meer dan 5400 pagina's in 8 fraaie ringbanden. Wie het hoofdwerk bestelt, abonneert zich tevens op de aanvullingen (vier per jaar van elk 80 pagina's). (wr)Elke bespreking in het lexicon is opgezet volgens hetzelfde stramien: 1 informatie over de ontstaansgeschiedenis van het werk 2 een samenvatting van de inhoud 3 een interpretatie van het werk 4 plaatsing van het werk in het oeuvre van de schrijver en in de literaire context 5 een beschrijving van de waarderingsgeschiedenis 6 een lijst met alle relevante secundaire literatuur. (b)Optimale toegankelijkheid(bx) De besprekingen zijn alfabetisch op auteur geordend. Bovendien bevat het lexicon twee registers: één op auteursnaam en één op titel. Door het vaste besprekingsstramien en trefwoorden in de marge is ook binnen één bespreking snel de gewenste informatie te vinden. (wr)(k5)Aanvullingen: een jaargang omvat 4 afleveringen van minimaal 80 pagina's elk. Met de aanschaf van het hoofdwerk abonneert u zich voor een jaar en daarna tot wederopzegging op de aanvullingen. Hoofdwerk (tot 01-01-2005): c 438,90 (incl. BTW en verzendkosten). Aanvullingen jaargang 2004: c 68,55 (incl. BTW en verzendkosten, excl. aanvullende banden).(k5x)

Wil je het boek lezen?Lexicon van literaire werken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ea Anbeek. Lezen Lexicon van literaire werken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN