Baskerville- Burgeroorlog

Baskerville- Burgeroorlog - C. Julius Caesar | Tiliboo-afrobeat.com

...ille - Burgeroorlog (Hardcover). Onderdeel van de serie Baskerville serie ... Download PDF Baskerville- Karakterschetsen | BANK72 PDF ... . Bij zijn terugkeer uit het onderworpen Gallië vroeg Caesar de... Baskerville - Burgeroorlog van C. Julius Caesar kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Hardcover, ISBN 9789025306571. Baskerville- Burgeroorlog (eBook) Hallo! Op zoek naar een Baskerville- Burgeroorlog-boek geschreven door auteur C. Julius Caesar? Registreer u op onze website pianofortefestival.nl en download gratis boeken! Onderdeel van de serie Baskerville serie. ... Baskerville serie Burgeroorlog: Amazon.co.uk: Marcus ... ... .nl en download gratis boeken! Onderdeel van de serie Baskerville serie. Een van de allermooiste literaire reeksen van Nederland, op de markt gebracht door uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep is de Baskerville Serie.. Evenals de reeks Ambo-Klassiek (zie de bibliografie van die reeks) zijn het fraai vormgegeven...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Julius Caesar
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Baskerville- Burgeroorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Onderdeel van de serie Baskerville serie. Bij zijn terugkeer uit het onderworpen Gallië vroeg Caesar de Romeinse senaat vergeefs om inwilliging van een aantal wensen. Door vijanden gedwarsboomd trok hij begin 49 v.Chr. met een leger Italië binnen. Dat was het begin van een burgeroorlog die tot 45 v.Chr. zou duren en vooral zouworden uitgevochten in Griekenland, Noord-Afrika en Spanje. Een deel van de senaat week bij Caesars invasie met troepen onder leiding van de grote veldheer Pompeius uit naar Griekenland. Daar bracht Caesar hun in augustus 48 een zware nederlaag toe, die uitliep op Pompeius' vlucht en zijn dood in Egypte. Belangrijke Pompeiaanse leiders ontkwamen naar Noord-Afrika en bundelden daar hun krachten. Voor Caesar, die Pompeius tot in Egypte gevolgd was, volgden nog jaren van gevechten, eerst in Egypte (ten gunste van Cleopatra), en passant in Klein-Azië (veni, vidi, vici), en vervolgens in Afrika en Spanje tegen de resterende Pompeianen. Tussen die campagnes door stelde hij als dictator in Rome orde op zaken. In 45 behaalde hij in Zuid-Spanje de definitieve zege op Pompeius' zoons. Maar nog geen jaar later, op 15 maart 44, zou hij wegens zijn monarchistische aspiraties worden vermoord. Caesars verslag van de burgeroorlog eindigt met zijn aankomst in Egypte in oktober 48. Van de volgende campagnes bleven verslagen van anderen bewaard. De onbekende auteurs missen Caesars literaire talent, maar in hun verslagen ontbreekt ook Caesars corrigerende hand, wat ze wél zo interessant maakt. Want bij Caesars schijnbaar zakelijke verslag moet de lezer bedacht zijn op een wat tendentieuze weergave van de feiten. Deze vertaling brengt enkele cruciale jaren onder de aandacht, waarin het lot van de Romeinse republiek werd bezegeld. Nog geen twintig jaar later zou Caesars erfgenaam Octavianus onder de naam Augustus de eerste Romeinse keizer worden. 'De teerling is geworpen,' zou Caesar gezegd hebben toen hij het riviertje de Rubico overstak en daarmee een van de belangrijkste burgeroorlogen uit de geschiedenis begon. Met de vertaling van Burgeroorlog is al het werk van Caesar in de Baskerville Serie verschenen.

Wil je het boek lezen?Baskerville- Burgeroorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Julius Caesar. Lezen Baskerville- Burgeroorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN