Schatten en scheepswrakken

Schatten en scheepswrakken - D. Termote | Tiliboo-afrobeat.com

... en scheepswrakken geeft voor het eerst een systematisch overzicht van elke obstructie in onze territoriale wateren ... Ontwerpwedstrijd Gezonken Schatten - Voortgezet onderwijs ... ... . Het is een primeur in het onderwater- en wrakkenonderzoek in België. Elk vergaan vaartuig draagt een schat van informatie met zich mee voor archeologen en wetenschappers. Schatten en scheepswrakken geeft voor het eerst een systematisch overzicht van elke obstructie in onze territoriale wateren. Het is een primeur in het onderwater- en wrakkenonderzoek in België. Elk vergaan vaartuig draagt een schat van i ... Schatten en Scheepswrakken - Nederlandstalige boeken ... ... . Het is een primeur in het onderwater- en wrakkenonderzoek in België. Elk vergaan vaartuig draagt een schat van informatie met zich mee voor archeologen en wetenschappers. A rtikelen over de ontdekking van scheepswrakken en onderzoek bij scheepswrakken. Van wrakken uit de Tweede Wereldoorlog tot oude schepen, zoals het koggeschip bij Zutphen.. Gerelateerde categorie: Maritieme geschiedenis Boekentip: S...

INFORMATIE

AUTEUR
D. Termote
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Schatten en scheepswrakken.pdf

OMSCHRIJVING

Van militaire schepen uit de twee wereldoorlogen tot vrachtschepen en containers, van houten zeilschepen en yachten tot vliegtuigen. In de Belgische territoriale wateren bevinden zich maar liefst 277 gekende en onbekende wrakken die door storm, oorlog, brand... op de bodem van de Noordzee zijn beland. Schatten en scheepswrakken geeft voor het eerst een systematisch overzicht van elke obstructie in onze territoriale wateren. Het is een primeur in het onderwater- en wrakkenonderzoek in België. Elk vergaan vaartuig draagt een schat van informatie met zich mee voor archeologen en wetenschappers. De exacte plaats- en dieptebepaling van de wrakken is nodig om onderzoek op de wrakken te kunnen doen, maar is daarnaast ook van het grootste belang voor de veiligheid van de scheepsvaart.Per wrak wordt de locatie aangegeven samen met gedetailleerde technische gegevens, de historische achtergrond en de actuele toestand van het wrak. Via schetsen, zeekaarten, spectaculaire onderwaterfotografie, historische afbeeldingen van de schepen en dieptescans wordt deze onbekende onderwaterwereld tot leven gebracht.Maritiem archeoloog Tomas Termote is, in navolging van zijn vader Dirk, al jarenlang bezig met het in kaart brengen van de wrakken in de Noordzee. Samen ontdekten ze heel wat nieuwe wrakken. Deze publicatie is het resultaat van bijna 5000 duiken van twee generaties gedurende de laatste dertig jaar.

Wil je het boek lezen?Schatten en scheepswrakken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. Termote. Lezen Schatten en scheepswrakken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN