Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen

Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen - H.I.J. Wildschut | Tiliboo-afrobeat.com

...oetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen Leidraad voor besluitvorming Redactie H ... Ebook ePUB: Foetale en neonatale screening op aangeboren ... ... .I.J. Wildschut J.B. van Goudoever N.S. den Hollander E. Keirse G. de Wert Reed Business, Amsterdam 4 Reed Business, Amsterdam 2011 Omslagontwerp: Studio Bassa, Culemborg Basisontwerp binnenwerk: Martin Majoor, Arnhem Reed Business bv, Postbus 152, 1000 AD Amsterdam. 'Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen' geeft op een heldere, overzichtelijke en beknopte manier wetenschappelijk verantwoorde informatie over de vele aandoeningen die met screening kunnen worden vastgesteld. Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen Foetale en neonatale screening op aa ... Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen ... ... . Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijking...

INFORMATIE

AUTEUR
H.I.J. Wildschut
DIMENSIE
3,5 MB
BESTANDSNAAM
Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen.pdf

OMSCHRIJVING

';Wat zou u doen in mijn situatie?'; Deze vraag wordt regelmatig door zwangere vrouwen aan zorgverleners gesteld als bij hun kind een afwijking wordt geconstateerd. ';Ik zou informatie inwinnen en op basis daarvan zelf een beslissing nemen,'; is daarop het verstandige antwoord. Maar waar haal je betrouwbare informatie vandaan? Googelen op ';downsyndroom'; levert ruim 360.000 hits op. En ';open rug'; zelfs meer dan 41 miljoen! Dan hebben we het alleen nog maar over twee mogelijke aandoeningen die met pre- en postnataal onderzoek kunnen worden ontdekt. 'Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen' geeft op een heldere, overzichtelijke en beknopte manier wetenschappelijk verantwoorde informatie over de vele aandoeningen die met screening kunnen worden vastgesteld. Naast de aard en de eventuele gevolgen van de bevindingen voor het kind wordt ook aandacht besteed aan de kans op foutpositieve en foutnegatieve uitslagen. Vanuit verschillende invalshoeken worden de ontwikkelingen vertaald naar de directe dagelijkse zorg, zodat aanstaande ouders weten waar ze aan toe zijn en weloverwogen en goedgefundeerde beslissingen kunnen nemen. Hajo Wildschut, gynaecoloog, heeft meer dan 25 jaar ervaring met counseling en prenataal onderzoek. Nicolette den Hollander, klinisch geneticus, heeft vele jaren in een universitaire setting gewerkt als arts-echoscopist. Hans van Goudoever, kinderarts-neonatoloog, houdt zich bezig met de opvang van de zieke pasgeborene. Daarnaast maken Manu Keirse, klinisch psycholoog, en Guido de Wert, medisch ethicus, deel uit van de redactie. De deskundigheid en ervaring van de auteurs maken dit boek tot een betrouwbare leidraad voor verloskundigen, huisartsen, gynaecologen en andere zorgverleners.

Wil je het boek lezen?Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.I.J. Wildschut. Lezen Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN