Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast

Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast - Wouter de Zanger | Tiliboo-afrobeat.com

...en van Pompe-reeks koop je eenvoudig online bij bol ... De ontnemingsmaatregel toegepast door Wouter de Zanger ... ... .com Snel in huis Veelal gratis verzonden. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice of partner langer duurt, excuses. Hoofdpagina Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast. Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast PDF BOEK. Hallo! Op zoek naar een Pompe-reeks 92 - De ontne ... Boek PDF Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast ... . Hallo! Op zoek naar een Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast-boek geschreven door auteur Wouter de Zanger? Registreer u op onze website huisdierenopvang-zonnebeke.be en download gratis boeken! De ontnemingsmaatregel toegepast: een onderzoek naar de rechtspositie van de betrokkene in de procedure tot oplegging en tenuitvoerlegging van de ... verkregen voordeel (Pompe-reeks (92))...

INFORMATIE

AUTEUR
Wouter de Zanger
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast.pdf

OMSCHRIJVING

Misdaad mag niet lonen. Om die reden is de 'maatregel ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel', kortweg de 'ontnemingsmaatregel', in het Nederlandse strafrecht ingevoerd. Deze strafrechtelijke sanctie ontneemt misdadigers het vermogen dat zij uit misdaad hebben verkregen. Vanaf de invoering in het Wetboek van Strafrecht in 1983 en de grondige verruiming in 1993 is er veel te doen geweest over deze strafrechtelijke maatregel. De wetgever wilde een bewijsrecht in het leven roepen dat afwijkt van het reguliere strafprocesrecht. Mede daarom wordt de ontnemingsmaatregel, als enige strafrechtelijke sanctie, opgelegd in een eigen, gescheiden procedure. In deze procedure wordt van de burger een actieve verdediging verwacht.In dit proefschrift wordt antwoord gegeven op de vraag naar de rechtspositie van de verdachte of veroordeelde burger in de procedure tot ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. Het begrip 'rechtspositie' heeft hierbij een nadere invulling gekregen, waarbij enerzijds wordt gekeken naar wat er van de burger wordt verwacht in de bewijsvoering en anderzijds naar de belangen die met de voordeelsontneming moeten worden gediend. Die sanctie dient namelijk om de financiële situatie te herstellen die zou hebben bestaan als geen strafbare feiten zouden zijn begaan. Daarnaast dient de oplegging en tenuitvoerlegging van de ontnemingsmaatregel de terugkeer van de burger in de samenleving niet te veel te belemmeren. Tot slot geldt op grond van de onschuldpresumptie de regel dat van de burger niet mag worden verlangd dat hij zijn eigen onschuld bewijst. De huidige toepassing van de ontnemingsmaatregel staat op verschillende punten op gespannen voet met deze belangen.

Wil je het boek lezen?Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wouter de Zanger. Lezen Pompe-reeks 92 - De ontnemingsmaatregel toegepast Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN