Het Mozart Effect

Het Mozart Effect - D. Campbell | Tiliboo-afrobeat.com

...het Mozart effect? Ouders zoeken naar allerlei manieren om hun kind te ontwikkelen en zo sterk en zo slim mogelijk te maken ... Het Mozart-effect bestaat niet - Scientias.nl ... . Een tijd geleden kwam het idee op dat kinderen door de blootstelling aan klassieke muziek (zoals de muziek van Mozart) zich beter zouden ontwikkelen op mentaal gebied. Het Mozart-effect. Deelnemers die voorafgaand aan de tests hadden geluisterd naar het eerste deel van Mozarts Sonate voor twee piano's in D majeur (K.448), bleken 8 tot 9 ruimtelijk-IQ-punten hoger te scoren dan proefpersonen die ontspanningsoefeningen te horen hadden gek ... Het Mozart effect: een mythe of een feit? - Je bent mama ... .448), bleken 8 tot 9 ruimtelijk-IQ-punten hoger te scoren dan proefpersonen die ontspanningsoefeningen te horen hadden gekregen of een tijdje in stilte had doorgebracht. De krantenkoppen jubelden: luisteren naar klassieke muziek maakt slim! Of het wetenschappelijk debat over het zwakke en nogal beperkte Mozart-effect en de onbewezen verklaringen daarvoor veel effect zal hebben op de hype is overigens de vraag. Het Mozart effect blijkt niet de toverformule te zijn die ons allemaal slimmer gaat ma...

INFORMATIE

AUTEUR
D. Campbell
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Mozart Effect.pdf

OMSCHRIJVING

Over de helende en stimulerende eigenschappen van muziek en de invloed van muziek op de creativiteit en het leervermogenDit boek gaat over de genezende en stimulerende effecten van alle muziek: van Mozart tot New Age. Het behandelt een groot scala aan onderwerpen: klanktherapie, het gebruik van muziek als medicijn bij tal van genezingsprocessen, de Tomatis methode, het bevorderen van leerprocessen met behulp van muziek van Mozart en het bewust gebruik van muziek bij de opvoeding van jonge kinderen.

Wil je het boek lezen?Het Mozart Effect in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. Campbell. Lezen Het Mozart Effect Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN