Boerderijen in de Marne

Boerderijen in de Marne - Nina van den Broek | Tiliboo-afrobeat.com

...ek geeft een overzicht van de boerderijen in het Noord-Groningse gebied de Marne ... Boerderijen in de Marne, Nina van den Broek - Paperback ... ... . Het vertelt over de geschiedenis van de bedrijven en hun bewoners, de veranderingen die in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben plaatsgehad, én het verhaalt over boeiende feiten en gebeurtenissen uit de historie van dit agrarische gebied. Boerderijen in de Marne vóór 1830 Richard Paping (Rijksuniversiteit Groningen) Dit bestand geeft nieuwe aangevulde beschrijvingen van de geschiedenis van boerderijen in de Marne. De bewoners en eigenaren worden gevolgd tot ca. 1830. In veel opzichten betref ... Landschaps Geschiedenis ... . De bewoners en eigenaren worden gevolgd tot ca. 1830. In veel opzichten betreft het een aanvulling op I.H. Zijlma, De boerderijen in de Marne (Leens 1966) en Gedenkboek Boerderijen in de Marne. Het verhaal van de gebouwen en hun bewoners is een grondige update van de uitgave van 1991. Het riante formaat, de bijzonder fraaie uitvoering, de prachtige fotografie (van Geert Job Sevink) en de uitgebreide bes...

INFORMATIE

AUTEUR
Nina van den Broek
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Boerderijen in de Marne.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek geeft een overzicht van de boerderijen in het Noord-Groningse gebied de Marne. Het vertelt over de geschiedenis van de bedrijven en hun bewoners, de veranderingen die in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben plaatsgehad, én het verhaalt over boeiende feiten en gebeurtenissen uit de historie van dit agrarische gebied.'Boerderijen in de Marne' toont in 179 boerderijbeschrijvingen, kleurenfoto's en talrijke achtergrondteksten hoe door de tijd heen de boeren het gebied ontwikkeld hebben. Boerderijen in de Marne. Het verhaal van de gebouwen en hun bewoners is een grondige update van de uitgave van 1991.Het riante formaat, de bijzonder fraaie uitvoering, de prachtige fotografie (van Geert Job Sevink) en de uitgebreide beschrijvingen maken deze herziene uitgave tot zowel naslagwerk als een boeiend boek voor liefhebbers van de cultuurhistorie van Groningen. Voor dit boek doorkruiste de auteur de Marne om de bewoners te interviewen over hun boerderij. In het boek zijn tevens wandeltochten opgenomen die uitnodigen tot een bezoek aan het gebied.Auteur is sociaal geograaf Nina van den Broek (1968). Al vele jaren legt zij zich toe op het schrijven over de cultuurgeschiedenis van Noord-Nederland. Zij publiceerde diverse boeken, waaronder 'Kom, vul de glazen', een boek over oude plattelandscafés in de provincie Groningen.Dit is een jubileumuitgave ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de Vereniging ter Bevordering van Landbouw en Nijverheid te Leens.

Wil je het boek lezen?Boerderijen in de Marne in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nina van den Broek. Lezen Boerderijen in de Marne Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN