Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten

Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten - none | Tiliboo-afrobeat.com

... Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten : een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een transparantieverplichting bij de verdeling van schaarse besluiten in het Nederlandse bestuursrecht 2 Zie HvJEU Betfair zaak C-203/08 en C-258/08, ECLI:EU:C:2010:307 ... mr. dr. Annemarie Drahmann - Berghauser Pont Academy ... ... . Zie o.a. A. Drahmann, Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten (diss. Leiden), Kluwer 2015, H. Botter, T. Schäfers en S. Bakhtari, 'Schaarse publieke rechten en vrij verkeer Deze en andere vragen spelen een rol bij de verdeling van alle schaarse besluiten, waaronder naast vergunningen ook subsidies, ontheffingen en concessies kunnen vallen. Bekende voorbeelden van schaarse besluiten zijn de ... Cover Page - Universiteit Leiden ... . Bakhtari, 'Schaarse publieke rechten en vrij verkeer Deze en andere vragen spelen een rol bij de verdeling van alle schaarse besluiten, waaronder naast vergunningen ook subsidies, ontheffingen en concessies kunnen vallen. Bekende voorbeelden van schaarse besluiten zijn de vergunningen en subsidies voor het exploiteren van het openbaar vervoer, evenementen, kansspelen, windparken op zee en het gebruik van frequenties. N...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten.pdf

OMSCHRIJVING

Als iedereen met rondvaartboten door de Amsterdamse grachten zou mogen varen, zou het al snel een gevaarlijke chaos worden. Het is dus logisch dat de gemeente deze activiteit wil reguleren en een maximum heeft gesteld aan het aantal exploitatievergunningen dat verleend kan worden. Door dit vergunningenplafond kan de situatie ontstaan dat er meer aanvragers zijn dan beschikbare vergunningen. Hoe moeten deze vergunningen in dat geval worden verdeeld? Welke rechtsnormen moeten bij de verdeling in acht worden genomen? Deze en andere vragen spelen een rol bij de verdeling van alle schaarse besluiten, waaronder naast vergunningen ook subsidies, ontheffingen en concessies kunnen vallen. Bekende voorbeelden van schaarse besluiten zijn de vergunningen en subsidies voor het exploiteren van het openbaar vervoer, evenementen, kansspelen, windparken op zee en het gebruik van frequenties. Centraal in dit onderzoek staat één van de rechtsnormen die bij de verdeling van schaarse besluiten in acht moet worden genomen: de transparantieverplichting. Door bepaalde transparantievereisten in acht te nemen, stellen bestuursorganen alle potentieel geïnteresseerde partijen in staat om een aanvraag voor een schaars besluit in te dienen. De transparantieverplichting draagt hiermee bij aan de gelijke behandeling van de aanvragers. In dit boek wordt onderzocht in hoeverre de transparantieverplichting bij de verdeling van schaarse rechten in het bestuursrecht in acht zou moeten worden genomen. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat de transparantieverplichting een toegevoegde waarde heeft voor het Nederlandse bestuursrecht, gelet op de gewenste gelijke behandeling van geïnteresseerde partijen bij de verdeling van schaarse besluiten. Daarom zou de transparantieverplichting als onderdeel van het gelijkheidsbeginsel bij schaarse besluitvorming in acht moeten worden genomen. Annemarie Drahmann heeft dit onderzoek verricht als promovenda bij de afdeling staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Zij is daarnaast advocaat bij Stibbe te Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN