Recht en Praktijk - Insolventierecht 10 - Juridisch handboek intensief beheer

Recht en Praktijk - Insolventierecht 10 - Juridisch handboek intensief beheer - K.A. Messelink | Tiliboo-afrobeat.com

...idisch handboek intensief beheer zorgen twee juristen van een grootbank voor transparantie ... Juridisch handboek intensief beheer [e-Book] - K.A ... ... . ... Recht en Praktijk - Insolventierecht. Recht en Praktijk - Insolventierecht. Deze serie richt zich op het recht dat een reorganisatie, (financiële) herstructurering of een insolventie beheerst en de op dat terrein actieve spelers. Juridisch handboek intensief beheer is geschreven voor professionals en academici die zich bezighouden met goederenrecht en faillissementsrecht. werk. Juridisch handboek intensief beheer. Beheer van bancaire kredieten van klanten met ... Juridisch handboek intensief beheer 9789013138771 ... ... . werk. Juridisch handboek intensief beheer. Beheer van bancaire kredieten van klanten met financiële problemen. Recht en Praktijk - Insolventierecht #INSR10. Auteur(s ) R. van den Bosch, K.A. Messelink ... Op zoek naar artikelen van Recht En Praktijk - Insolventierecht? Artik...

INFORMATIE

AUTEUR
K.A. Messelink
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
Recht en Praktijk - Insolventierecht 10 - Juridisch handboek intensief beheer.pdf

OMSCHRIJVING

Banken krijgen veel kritiek op hun gesloten houding bij de afhandeling van kredietdossiers in moeilijkheden. Hoog tijd voor een transparante kijk in het bankwezen. Deze uitgave verheldert hoe de bankwereld kredietdossiers van noodlijdende partijen afwikkelt. Hoe wordt in dit spanningsveld omgegaan met belangenconflicten tussen bank en klant? Banken krijgen regelmatig kritiek te verduren over hun handelen bij kredietdossiers in moeilijkheden. De kritiek komt vaak voort uit onduidelijkheid en geslotenheid over handelwijzen van deze banken. In Juridisch handboek intensief beheer werpen twee juristen van een grootbank een verhelderend licht op deze zaak. Aan de ene kant geven ze inzicht in de wijze waarop een bank omgaat met kredieten van zakelijke klanten die zich in financiële problemen bevinden. Aan de andere kant wijzen ze op herkenningsfactoren van lastige situaties waarin belangenconflicten op de loer liggen. In de afwikkeling van kredietdossiers ontstaat er een spanningsveld tussen klantbelang en bankbelang. Deze uitgave beantwoordt de vraag hoe daarmee om te gaan, zonder het goederenrecht en faillissementsrecht te tarten. Ook gaat de titel in op de veranderingen in ons faillissementsrecht, de vele relevante jurisprudentie op het gebied van goederenrecht en faillissementsrecht, plus de steeds verder oprukkende (bijzondere) zorgplicht van banken. De uitgave is geschreven vanuit een praktisch en operationeel perspectief. Hoe gaat bancaire kredietverlening en alles wat daarbij komt kijken in zijn werk? Hoe worden overeenkomsten gesloten en zekerheden gevestigd? Op welke wijze worden aan de bank verbonden activa verkocht bij een kredietafwikkeling? En met welke (lastige) situaties krijgen ondernemingen in zwaar weer te maken? De uitgave werpt een kritisch oog op vraagstukken zoals hierboven. Het hele proces wordt hierin meegenomen. Van de fase van verstrekking, tot de fase van beëindiging van krediet en de verkoop van de activa van de kredietnemer. Hierbij gaan de auteurs niet voorbij aan de maatschappelijke positie die een bank heeft. Juridisch handboek intensief beheer is geschreven voor professionals en academici die zich bezighouden met goederenrecht en faillissementsrecht.

Wil je het boek lezen?Recht en Praktijk - Insolventierecht 10 - Juridisch handboek intensief beheer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur K.A. Messelink. Lezen Recht en Praktijk - Insolventierecht 10 - Juridisch handboek intensief beheer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN