Onverzamelde gedichten

Onverzamelde gedichten - Chr. J. van Geel | Tiliboo-afrobeat.com

...amelde gedichten (Hardcover). Chr. J. van Geel (1917-1974) publiceerde al in de jaren veertig een aantal gedichten in tijdschriften, maar ... Amazon.it: Onverzamelde gedichten - Van Geel, Christiaan J ... ... ... Onverzamelde gedichten. Chr. J. van Geel (1917-1974) publiceerde al in de jaren veertig een aantal gedichten in tijdschriften, maar debuteerde pas in 1958, veertig jaar oud, met de bundel Spinroc en andere verzen. Met de nog altijd leverbare Verzamelde gedichten is Van Geels werk gecanoniseerd. Onverzamelde gedichten bevat 161 gedichten (merkwaardigerwijze telt De Waard er zelf 154), verdeeld over zeven afdelingen; naast de twe ... bol.com | Verzamelde gedichten, C.J. van Geel ... ... . Onverzamelde gedichten bevat 161 gedichten (merkwaardigerwijze telt De Waard er zelf 154), verdeeld over zeven afdelingen; naast de twee postume bundels zijn dat de door Avalon Pers gedrukte bibliofiele uitgaven voor de Stichting Chr.J. van Geel en een kleine afdeling losse gedichten. Onverzamelde gedichten Oms...

INFORMATIE

AUTEUR
Chr. J. van Geel
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Onverzamelde gedichten.pdf

OMSCHRIJVING

Chr. J. van Geel (1917-1974) publiceerde al in de jaren veertig een aantal gedichten in tijdschriften, maar debuteerde pas in 1958, veertig jaar oud, met de bundel 'Spinroc' en andere verzen. Met de nog altijd leverbare 'Verzamelde gedichten' is Van Geels werk gecanoniseerd.Deze vuistdikke, echt gebonden dundrukeditie bevat alle gedichten die de dichterzelf in zijn bundels verzamelde en aan tijdschriften afstond. Maar er is nog veel meer werk. Elly de Waard, Van Geels laatste geliefde, kreeg de afgelopen jaren van tijd tot tijd brieven binnen van liefhebbers die een gedicht van hem zochten. Zij konden zich regels herinneren, of zelfs een titel, of waarover het ging, maar konden die niet in de 'Verzamelde gedichten' terugvinden.Deze gedichten, die buiten de samenstellingseis van die editie vielen, zijnvanaf nu te lezen in de 'Onverzamelde gedichten'. Het gros hiervan schreefVan Geel aan het einde van zijn leven.

Wil je het boek lezen?Onverzamelde gedichten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chr. J. van Geel. Lezen Onverzamelde gedichten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN