De erfenis van Rogier van der Weyden

De erfenis van Rogier van der Weyden - Veronique Bucken | Tiliboo-afrobeat.com

...erfenis van Rogier van der Weyden wordt deze periode in de schilderkunst enerzijds vanuit een historische, en economische invalshoek belicht, anderzijds worden de technische stijlelementen en de iconografie onder de loep gehouden ... Rogier van der Weyden Ontsluierd - Mauritshuis ... . De organisatie van de ateliers en het exact kopiëren van oudere werken komen eveneens uitgebreid aan bod. Vergelijken - De erfenis van Rogier van der Weyden, de schilderkunst in Brussel (Veronique Bucken) (2013) ISBN: 9789401414104 - Een must voor elke liefhebber van oude schilderkunst Op het einde van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw was Brussel… Na vier jaar van intense voorbereiding is daar De erfenis van Rogier van der Weyden te zien. De tentoonstelling omvat een honderdtal Brusselse schilderijen en veelluiken uit de periode 1450-1520. De stukken werden uitgeleend door de grootste collecties, van de National G ... Lijst van werken van Rogier van der Weyden - Wikipedia ... . De tentoonstelling omvat een honderdtal Brusselse schilderijen en veelluiken uit de periode 1450-1520. De stukken werden uitgeleend door de grootste collecties, van de National G...

INFORMATIE

AUTEUR
Veronique Bucken
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De erfenis van Rogier van der Weyden.pdf

OMSCHRIJVING

Een must voor elke liefhebber van oude schilderkunst Op het einde van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw was Brussel een bijzonder welvarende stad. Het Paleis op de Coudenberg was de favoriete verblijfplaats van de hertogen van Bourgondië, en was omringd door de paleizen van hovelingen en edele families zoals de graven van Nassau of Ravenstein. Zij waren allemaal belangrijke opdrachtgevers voor de Brusselse kunstenaars. In De erfenis van Rogier van der Weyden wordt deze periode in de schilderkunst enerzijds vanuit een historische, en economische invalshoek belicht, anderzijds worden de technische stijlelementen en de iconografie onder de loep gehouden. De organisatie van de ateliers en het exact kopiëren van oudere werken komen eveneens uitgebreid aan bod. Dit boek is een rijkelijk geïllustreerd overzicht van de schilderkunst in Brussel en omgeving tussen de dood van Rogier van der Weyden en opkomst van Bernard Van Orley, met werk uit talrijke wereldvermaarde collecties en nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal van gerestaureerde stukken.

Wil je het boek lezen?De erfenis van Rogier van der Weyden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Veronique Bucken. Lezen De erfenis van Rogier van der Weyden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN