Daden van liefde

Daden van liefde - Ren | Tiliboo-afrobeat.com

...an liefde. Auteur: Ren. Taal: Nederlands Schrijf een review ... De 50 Beste Liefdes Spreekwoorden en Gezegden ... . Delen. Samenvatting. In Kierkegaards persoonlijke ontwikkeling van dichter naar religieuze auteur, neemt dit boek een sleutelpositie in. Het gaat over de verhouding tussen het natuurlijke en christelijke begrijpen van de mens, waarvan ook het begrip van de liefde is ... Daden van liefde. In Kierkegaards persoonlijke ontwikkeling van dichter naar religieuze auteur, neemt dit boek een sleutelpositie in. Het gaat over de verhouding tussen het natuurlijke en chr ... daden: 165 Citaten, quotes en wijsheden - Citaten.NET ... . Het gaat over de verhouding tussen het natuurlijke en christelijke begrijpen van de mens, waarvan ook het begrip van de liefde is onderworpen. Het inzicht dat liefde zich alleen op goede wijze kan ontwikkelen als zij concreet is en geconcentreerd is op personen ... Daden van de liefde zijn het, niet alsof nu hiermee alles wat de liefde doet is opgesomd e...

INFORMATIE

AUTEUR
Ren
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Daden van liefde.pdf

OMSCHRIJVING

In Kierkegaards persoonlijke ontwikkeling van dichter naar religieuze auteur, neemt dit boek een sleutelpositie in. Het gaat over de verhouding tussen het natuurlijke en christelijke begrijpen van de mens, waarvan ook het begrip van de liefde is onderworpen. Het inzicht dat liefde zich alleen op goede wijze kan ontwikkelen als zij concreet is en geconcentreerd is op personen, is karakteristiek voor Kierkegaards conceptie van liefde. Dit maakt hem uiterst actueel: liefde moet concreet zijn in een toegepaste verantwoordelijkheid, in plaats van dat zij zou moeten verwijzen naar zoiets als menselijkheid, ras, samenleving of land (natie!. In een tijd waarin rechtse extremisten het recht voor hun eigen ras opeisen, politici mensen de dood injagen voor de verovering van land of olie, andere dwazen elkaar afmaken wegens geloof of huidskleur en gedachtenloze wetenschappers hun uitvindingen op destructieve wijze toepassen, kan Kierkegaards concept van liefde wijzen op een ontsterfenis aan liefde. Politici, maar zeker ook theologen, filosofen en wetenschappers zouden tegenwoordig verplicht moeten worden om zich te bezinnen over Kierkegaards 'Daden van Liefde'.Opmerkelijk is dat, ruim een eeuw naverschijnen, het boek nog zoveel weer-stand oproept -o.a. bij Adorno, L0strupen Fendt als positieve reacties -o.a. bijFrimond, Molontochuk en.Miiller.

Wil je het boek lezen?Daden van liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ren. Lezen Daden van liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN