Huis van het leven

Huis van het leven - Praz | Tiliboo-afrobeat.com

...t gaat vooral orn het ene overkoepelende verhaal van een leven ... Huis van Alijn, MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN ... . Telkens opnieuw leidt een meubel, een schilderij, een gebruiksvoorwerp hem naar buiten, zijn huis uit, waar wij hem volgen op zijn speurtochten naar empire en regencymeubels, gebruiksvoorwerpen en kunstwerken. MARIO PRAZ, 'HUIS VAN HET LEVEN' Mario Praz, 'Huis van het leven', vertaald door Anton Haakman, uitg. Agon, 500 blz - 75,. PAUL VAN HECK 19 maart 1992, 0:00 Het Huis van Leren is ontstaan vanuit een persoonlijke drijfveer en passie. In 2012 na een lange periode van leren, werken, werken en le ... Huis van je leven | Hersenz ... . In 2012 na een lange periode van leren, werken, werken en leren, ervaren en reflecteren kwam voor mij een mooie kans: voor mijzelf beginnen. Het was het begin van het Huis van Leren. Mijn werkende leven startte ooit zoals die van velen zijn gestart. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zel...

INFORMATIE

AUTEUR
Praz
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Huis van het leven.pdf

OMSCHRIJVING

In deze bijzondere autobiografie leidt Mario Praz, de schrijver van Lust, dood en duivel in de literatuur van de Romantiek en van vele andere werken over literatuur en beeldende kunst, de lezer door zijn huis, en daarmee door zijn leven. Elk voorwerp in zijn huis is minstens curieus, en vaak mooi, maar het geheel vormt, samen met Praz' herinneringen die eraan verbonden zijn, een kunstwerk. Elk voorwerp brengt een verhaal mee. Maar het gaat vooral orn het ene overkoepelende verhaal van een leven. Telkens opnieuw leidt een meubel, een schilderij, een gebruiksvoorwerp hem naar buiten, zijn huis uit, waar wij hem volgen op zijn speurtochten naar empire en regencymeubels, gebruiksvoorwerpen en kunstwerken. Telkens opnieuw maken we met hem een reis naar het verleden, naar mensen die hij heeft gekend en over wie hij soms ontroerend, soms ook venijnig schrijft. Niet alleen al door de opzet is dit een bijzonder boek. Praz is in de eerste plaats een schrijver met een heel persoonlijke toon, een eigen subtiele humor en een eigen levenswijsheid - niet bitter, wel vaak ironisch, nog vaker ingehouden emotioneel (half Engels, half Italiaans aandoend), met wijsheden zonder grote woorden, verstopt in losse opmerkingen. Zoals we hem uit zijn Lust, dood en duivel... kennen als een groot verzamelaar van teksten, zo blijkt uit Huis van het leven dat hij een bezeten verzamelaar is geweest van dingen. En vooral van herinneringen.

Wil je het boek lezen?Huis van het leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Praz. Lezen Huis van het leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN