Het Koninkrijk in de Caraiben

Het Koninkrijk in de Caraiben - G. Oostindie | Tiliboo-afrobeat.com

...ninkrijk in de Caraiben een korte geschiedenis van het Nederlandse dekolonisatiebeleid, 1940-2000 De Caraïben, Caraïbische eilanden of het Caraïbisch gebied (ook wel Cariben, Caribische eilanden, Caribisch gebied) bestaan uit de Caraïbische Zee, de oceaan rond de Bahama's en de vele eilanden die in deze wateren liggen ... VRT | Curaçao staat in brand: wat is er aan de hand op het ... ... . Het merendeel van de eilanden in het Caraïbisch gebied behoort tot de Antillen.Enkel de Bahama's (inclusief de Turks- en Caicoseilanden) behoren niet tot de Antillen. HET KONINKRIJK IN DE CARAÏBEN: ÉÉN GROOT ZEEGEBIED 141 Voor een goed begrip is het nodig heel kort die rechtsmachtgebieden op zee aan te duiden.9 Er zijn drie categorieën rechtsmachtgebieden te onderscheiden, namelijk (1) gebieden ... Lijst van hogeronderwijsinstellingen in het Caribisch deel ... ... .Enkel de Bahama's (inclusief de Turks- en Caicoseilanden) behoren niet tot de Antillen. HET KONINKRIJK IN DE CARAÏBEN: ÉÉN GROOT ZEEGEBIED 141 Voor een goed begrip is het nodig heel kort die rechtsmachtgebieden op zee aan te duiden.9 Er zijn drie categorieën rechtsmachtgebieden te onderscheiden, namelijk (1) gebieden onder de soevereiniteit (de volledige Het Statuut van het Koninkrijk verkl...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Oostindie
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Koninkrijk in de Caraiben.pdf

OMSCHRIJVING

Deze publiekseditie van Knellende Koninkrijksbanden biedt in vogelvlucht de geschiedenis van de Koninkrijksrelaties tussen het begin van de Tweede Wereldoorlog en het einde van de twintigste eeuw. Waar de wetenschappelijke editie drie delen telt en beschikt over een zeer groot aantal tekstkaders en een omvangrijk notenapparaat, biedt Het Koninkrijk in de Caraïben een beknopt overzicht van de behandelde materie. Dezelfde onderwerpen passeren de revue en uiteraard zijn de heldere visie en vlotte stijl van het oorspronkelijke werk gehandhaafd. Voor Het Koninkrijk in de Caraïben geldt in dit opzicht dus hetzelfde als voor Knellende Koninkrijksbanden: voor het eerst wordt het Nederlandse dekolonisatiebeleid ten aanzien van Suriname en de Nederlandse Antillen op basis van grondig wetenschappelijk onderzoek in een samenhangend verhaal gepresenteerd.

Wil je het boek lezen?Het Koninkrijk in de Caraiben in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Oostindie. Lezen Het Koninkrijk in de Caraiben Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN