Fiscale geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht

Fiscale geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht - R.E.C.M. Niessen | Tiliboo-afrobeat.com

... geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht (Paperback) ... Fiscaal Bezwaar in AWR en Awb - Boek… - voor €70 ... . Formeel belastingrecht is niet alleen het fi scale procesrecht. Formeel... Fiscale geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht. Nederlands; Paperback; 9789012402866; Druk: 1; september 2018; 444 pagina's; Formeel belastingrecht is niet alleen het fi scale procesrecht. Formeel belastingrecht omvat alle relaties… Meer. 88 54. 5% studentenkorting . Uiterlijk 27 juni in huis De fiscale wetgeving kan opgedeeld ... Formeel belastingrecht - Jongbloed Fiscaal Juristen ... . Uiterlijk 27 juni in huis De fiscale wetgeving kan opgedeeld worden in materieel belastingrecht en formeel belastingrecht. Het materiële belastingrecht regelt de belastingplicht, de tarieven en de heffingsgrondslag. Het gaat dus om regels die de belastingschuld vaststellen. De bekendste heffingswetten zijn de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelastin...

INFORMATIE

AUTEUR
R.E.C.M. Niessen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Fiscale geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Formeel belastingrecht is niet alleen het fi scale procesrecht. Formeel belastingrecht omvat alle relaties tussen de belastingplichtige en de fi scus. Daar horen ook toe de aanslagvormen, navordering en naheffi ng, boetes en straffen, en de informatieverplichtingen. Verder worden de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en het invorderingsrecht er wel toe gerekend. Deze thema's zijn de laatste jaren enorm in belang toegenomen. De belastingplichtige heeft in de heffi ngssfeer steeds minder ruimte en tegelijkertijd worden de touwtjes in bijvoorbeeld de boetesfeer steeds meer aangetrokken. Het is voor de belastingplichtige en zijn adviseur zaak om de mogelijkheden én de valkuilen in het formele recht nauwlettend in de gaten te houden.De complexiteit van dit terrein is bovendien nog eens hand over hand toegenomen doordat kennis van het nationale belastingrecht en de verdragen ter voorkoming van dubbele belasting niet meer volstaan. Strafrecht en de Algemene wet bestuursrecht behoren nu tot de bagage van de belastingkundige. Daarnaast moeten het Europese recht, de mensenrechten en bijvoorbeeld de uitgebreide regels over internationale informatieverplichtingen nauwgezet worden bijgehouden.Dit boek biedt voor studie en praktijk een helder overzicht over dit hele, brede terrein. Er zijn vele verwijzingen naar de nationale en internationale rechtspraak en de literatuur opgenomen. De tekst is verder verhelderd met tal van voorbeelden uit de praktijk en historische schetsen.

Wil je het boek lezen?Fiscale geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.E.C.M. Niessen. Lezen Fiscale geschriften 16 - Inleiding Formeel Belastingrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN