Kwaliteit in beweging

Kwaliteit in beweging - N. Thijs | Tiliboo-afrobeat.com

...llen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe ... PDF HANDLEIDING ... . KWALITEIT IN BEWEGING KWALITEITSSYSTEEM AVANS HOGESCHOOL KWALITEIT IN BEWEGING KWALITEITSSYSTEEM AVANS HOGESCHOOL 2 3 INHOUD 1 INLEIDING 2 MODEL KWALITEITSSYSTEEM AVANS HOGESCHOOL 3 VISIE OP KWALITEIT 4 AMBITIE EN REALISATIE 4.1 P&C-cyclus 4.2 PDCA-cyclus 5 INHOUDSRIJK GESPREK 5.1 Werkwijze 5.2 Inhoudelijke voorbereiding op verschillende niveaus 6 STANDAARDEN 6.1 Avans standaarden 6.2 ... Kwaliteit in Beweging (KiB) is de opvolger van het Kw ... Kwaliteit | In-beweging ... .1 Avans standaarden 6.2 ... Kwaliteit in Beweging (KiB) is de opvolger van het Kwaliefy-project van het KNGF. Een Landelijke Database Fysiotherapie (LDF) wordt ingericht voor een kwaliteitssysteem waarmee de professionele standaard van de beroepsgroep inzichtelijk gemaakt kan worden. Kwaliteit is belangrijk voor u en voor ons. De oefentherapeuten van 'In bewegin...

INFORMATIE

AUTEUR
N. Thijs
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Kwaliteit in beweging.pdf

OMSCHRIJVING

De publieke sector is volop in beweging. Deze enorme dynamiek is duidelijk zichtbaar bij de lokale besturen. Door de toenemende en steeds hoger liggende verwachtingen vanuit de samenleving en de burgers zijn lokale besturen genoodzaakt om hierop gepast te reageren.Dit boek beschrijft deze zoektocht naar kwantitatief en kwalitatief goed werkende lokale besturen aan de hand van een pak praktijkvoorbeelden van Vlaamse lokale besturen (gemeenten, steden, OCMWs en provincies) over hun aanpak en ervaringen met kwaliteitsmanagement in hun organisatie. Deze praktijkgetuigenissen handelen over het meten van burger- en klantentevredenheid, over het uittekenen van processen en procedures, over het werken met ISO en het opmaken van een kwaliteitssysteem, over het meten van prestaties, het werken met een Balanced Scorecard, het uitvoeren van een CAF-zelfevaluatie,Al deze praktijkgetuigenissen werden aangevuld met inleidende, begeleidende en duidende bijdragen die meer toelichting geven bij de beschreven praktijk. Principes zoals efficiëntie en effectiviteit hebben hun intrede gedaan en er wordt verwacht dat overheden kwantitatief goed werkende besturen zijn. Tevens is de overheid getransformeerd in een cliëntgerichte overheid. Waar de klemtoon vroeger lag op wat de burgers voor de overheid betekenden, wordt nu de vraag gesteld wat de overheid voor de burgers kan betekenen. De burger/klant krijgt een steeds belangrijkere positie in het huidige overheidsfunctioneren. Dit is zeker het geval bij lokale besturen die dicht bij deze burger/klant staan. Tevredenheid van deze burger/klant is dan ook een sleutelbegrip geworden in de zoektocht naar een kwalitatief goed werkende overheid.

Wil je het boek lezen?Kwaliteit in beweging in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. Thijs. Lezen Kwaliteit in beweging Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN