De rechtstreekse aanspraak in de onderovereenkomst

De rechtstreekse aanspraak in de onderovereenkomst - Renate Gillis | Tiliboo-afrobeat.com

...eur is advocaat. Bron: Renate GILLIS, De rechtstreekse aanspraak in de onderovereenkomst - Plaatsvervanging, onderlastgeving en onderaanneming, Mechelen, Kluwer, 2014 ... De rechtstreekse vordering van de onderaannemer - Monard ... ... . Bestel hier alvast uw exemplaar. Op Jura vindt u meer rechtsleer over plaatsvervanging, onderlastgeving en onderaanneming. In deze onderovereenkomst staat de wederkerigheid van de rechtstreekse aanspraak ten gunste van de bouwheer centraal. Een juridische grondslag voor deze wederkerigheid werd gezocht en gevonden. De twee uiterste partijen in een verschillende juridische constellatie krijgen zo door c ... Download PDF Beschuit zonder muisjes ... . Een juridische grondslag voor deze wederkerigheid werd gezocht en gevonden. De twee uiterste partijen in een verschillende juridische constellatie krijgen zo door creatieve rechtspraak tanden, hoewel dit niet als zodanig door de wetgever werd voorzien. Ook in de onderaannemingsovereenkomst blijkt de bouwheer in specifieke omstandigheden te kunnen beschikken over ee...

INFORMATIE

AUTEUR
Renate Gillis
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De rechtstreekse aanspraak in de onderovereenkomst.pdf

OMSCHRIJVING

Een complexe feitenconstellatie leidt per hypothese niet enkel tot aansprakelijkheidsperikelen tussen contractpartijen, maar vormt evenzeer een broeihaard voor aanspraken tussen actoren die niet rechtstreeks met elkaar verbonden lijken. Zowel bij lastgeving als bij aannemingsovereenkomsten komt het voor dat de lasthebber of aannemer op zijn beurt een overeenkomst sluit met een derde die bepaalde of alle aspecten van de hoofdovereenkomst tot uitvoer brengt. De onderovereenkomst die zo tot stand komt, maakt het voorwerp uit van deze bijdrage.Meer specifiek wordt in het eerste deel onderzocht of en in welke omstandigheden de lasthebber een plaatsvervanger mag aanstellen en welke hiervan de gevolgen zijn. Zo wordt toegelicht wanneer er sprake is van een plaatsvervanging dan wel van een onderlastgeving. Uit deze studie blijkt dat de rechtstreekse vordering waarover de oorspronkelijke lastgever op grond van artikel 1994 BW beschikt, in de rechtspraak wederkerig gemaakt werd. Hierdoor beschikt ook de plaatsvervanger over een rechtstreekse aanspraak jegens de oorspronkelijke lastgever.Deze wederkerig gemaakte rechtstreekse aanspraak maakt meteen het voorwerp uit van het tweede deel van deze bijdrage. Ook in de onderaannemingsovereenkomst blijkt de bouwheer in specifieke omstandigheden te kunnen beschikken over een rechtstreekse aanspraak jegens de onderaannemer. In deze onderovereenkomst staat de wederkerigheid van de rechtstreekse aanspraak ten gunste van de bouwheer centraal. Een juridische grondslag voor deze wederkerigheid werd gezocht en gevonden. De twee uiterste partijen in een verschillende juridische constellatie krijgen zo door creatieve rechtspraak tanden, hoewel dit niet als zodanig door de wetgever werd voorzien.Dit boek is ook beschikbaar als Jura Book, ontdek het op uw boekenplank.Nog geen Jura-abonnee? Hier vindt u alle voordelen.

Wil je het boek lezen?De rechtstreekse aanspraak in de onderovereenkomst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Renate Gillis. Lezen De rechtstreekse aanspraak in de onderovereenkomst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN