Jan Sirks

Jan Sirks - Aad Knops | Tiliboo-afrobeat.com

...rks was een nederlands graficus, die zich toelegde op het schilderen, aquarelleren, tekenen en etsen van de havens van rotte ... Explore - rkd.nl ... . Ophalen. € 50,00 6 jun. '20. Voorschoten 6 jun. '20. MB Voorschoten. Ets Jan Sirks. Ets jan sirks (1885-1938) molen in waterlandschap bij haastrecht in zeer goede staat handgesigneerd destijds aangekocht bij kunsth. Jan Sirks (Rotterdam, 23 februari 1885 - Zeist, 11 maart 1938) was een Nederlands graficus, die zich toelegde op het schilderen, aquarelleren, tekenen en etsen van de havens van Rotterdam, dieren, stadsgezichten en landschappen in een romantisch realistische stijl. Sirks was medeoprichter van de Rotterdamse kunstenaarsgroep "De Branding".Ondanks het feit dat Sirks autodidact was, was h ... Vind jan sirks in Kunst | Etsen en Gravures op Marktplaats ... . Sirks was medeoprichter van de Rotterdamse kunstenaarsgroep "De Branding".Ondanks het feit dat Sirks autodidact was, was hij een ... Jan Sirks. was a highly prolific artist and his art shows the inf...

INFORMATIE

AUTEUR
Aad Knops
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Jan Sirks.pdf

OMSCHRIJVING

Bij één van mijn contacten met het Gemeentearchief in Rotterdam besprak ik de mogelijkheid van een tentoonstelling met werken van Sirks uit hun eigen collectie, waarbij gelijktijdig een monografie over de kunstenaar zou verschijnen. Toen ik kort daarop de plannen besprak met enkele grote collectioneurs en zij hun medewerking toezegden, was het pleit gauw beslecht. De Heer Aad Knops werd bereid gevonden het noodzakelijke onderzoek te doen en vervolgens de tekst te verzorgen. In dit boek gaat hij aan de hand van een aantal representatieve werken nader in op Jan Sirks'stijl, mogelijke invloeden van anderen en de verschillende thema's die Sirks uitbeeldde. De auteur kreeg toegang tot enkele grote collecties van particuliere verzamelaars en gemeentelijke instellingen. Zowel door de omvang van deze collecties als door de aanwezigheid van enkele bijzondere werken, bleek het mogelijk als bijlage in dit boek een overzicht op te nemen van bijna alle thans bekende etsen van Jan Sirks. Omtrent het juiste aantal en de chronologie van de door de kunstenaar vervaardigde etsen bestaat geen zekerheid. In dat opzicht is enig voorbehoud op zijn plaats.

Wil je het boek lezen?Jan Sirks in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aad Knops. Lezen Jan Sirks Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN