Diensten en btw

Diensten en btw - Marc Govers | Tiliboo-afrobeat.com

...e meeste diensten berekent u 21% btw. Meer informatie vindt u bij Tarieven en vrijstellingen ... Digitale diensten aan buitenlandse consumenten en btw ... ... . Passieve diensten. Het kan ook voorkomen dat u btw moet betalen als u iets laat of als u ergens van afziet. Bijvoorbeeld als u een vergoeding krijgt als u afziet van nakoming van een overeenkomst, ... En is uw omzet daarvan in 1 kalenderjaar, én het kalenderjaar ervoor, niet meer dan € 10.000? Dan moet u vanaf 1 januari 2019 btw over deze diensten aangeven en afdragen in Nederland. Wilt u tóch btw aangeven en afdragen in het EU-land van de particulieren waaraan u levert ... Diensten in en uit het buitenland - Belastingdienst ... . Wilt u tóch btw aangeven en afdragen in het EU-land van de particulieren waaraan u levert? Dat kan. Dan hoeft u deze dienst niet op te nemen in uw btw-aangifte en opgaaf intracommunautaire prestaties. U mag op de factuur niet vermelden dat de btw is verlegd, maar in plaats daarvan geeft u aan dat de dienst in het land van uw afnemer onder een vrijstelling of het 0%-tarief valt. Levert u diensten? Dan brengt u btw in rekening. Kijk ...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc Govers
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Diensten en btw.pdf

OMSCHRIJVING

De toepassing van de btw bij diensten is een complex gegeven. Dit boek biedt u een gestructureerde aanzet tot verduidelijking. Basisbegrippen als "dienstprestatie" en "dienstverrichter" worden besproken, de soorten diesten en de gelijkgestelde diensten worden overlopen en de regels voor de bepaling van de plaats van de dienst, het belastbaar feit en de opeisbaarheid van de btw, de maatscaf van heffing, het toepasselijk btw-tarief , de btw-vrijstellingen en de voldoening van de btw worden uiteengezet. De theoretische bespreking wordt, waar nodig, aangevuld met praktische voorbeelden.

Wil je het boek lezen?Diensten en btw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Govers. Lezen Diensten en btw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN