Sagalassos-jaarboek 2008

Sagalassos-jaarboek 2008 - M Waelkens | Tiliboo-afrobeat.com

...sos-jaarboek 2008 (Paperback). Het langverwachte jaarboek van prof ... Sagalassos-Jaarboek 2009: M. Waelkens: 9789042924895 ... ... . Marc Waelkens, ditmaal met een overzicht van 20 jaar opgravingen in... Sagalassos is een antieke stadsruïne in Anatolië, het huidige Turkije.De stad floreerde in de Hellenistische en Romeinse periode.Veel archeologische resten zijn opgegraven. Sagalassos was een regionaal centrum toen Alexander de Grote in 334 v.Chr. door de streek trok en groeide onder Romeinse heerschappij uit tot een van dé steden in de regio Pisidië. Sagalassos-Jaarboek 2008 | ISBN 9789042923034 direct en eenvoudi ... Sagalassos : definition of Sagalassos and synonyms of ... ... . Sagalassos-Jaarboek 2008 | ISBN 9789042923034 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedeha...

INFORMATIE

AUTEUR
M Waelkens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Sagalassos-jaarboek 2008.pdf

OMSCHRIJVING

Het langverwachte jaarboek van prof. Marc Waelkens, ditmaal met een overzicht van 20 jaar opgravingen in Sagalassos (Turkije), ligt in de winkel. Het rijk geïllustreerde boek is geconcentreerd rondom de impact van drie persoonlijkheden op de geschiedenis van Sagalassos en zijn grondgebied, die de stad uiteindelijk letterlijk en figuurlijk lieten uitgroeien tot de eerste stad van Pisidië, vriend en bondgenoot van de Romeinen. Sagalassos, één van de grootste archeologische projecten ter wereld, ligt in het Turkse Aglasungebergte, zo'n 100 kilometer ten noorden van de populaire vakantiebestemming Antalya. Eerst is er Alexander de Grote die, met zijn opvolgers, een enorme impuls gaf aan het eerste grote acculturatieproces waaraan Sagalassos onderworpen werd, namelijk de confrontatie met de Griekse cultuur. Vervolgens is er Augustus, van wie de visie en uitstraling het Rijk zowel stabiliteit als een ongekende bloei bezorgde en die de leidende persoonlijkheid was achter wat men thans als de 'Romeinse culturele revolutie' bestempelt. Ten slotte is er nog de figuur van keizer Hadrianus die beide processen voltooide en door middel van de keizercultus, geconcentreerd rondom een heiligdom in Sagalassos, erin slaagde de regio een gevoel van verbondenheid en etnische identiteit te geven.Prof. Waelken, de onvermoeibare bezieler van het archeologische project in Sagalassos, maakte van deze opgraving zijn levenswerk en wist de voorbije jaren vaak het wereldnieuws te halen met de spectaculaire ontdekkingen die er op de site werden gedaan. Sagalassos wordt weleens omschreven als een archeologische lusthof. Hoogtepunten die iedereen zich nog zal herinneren waren de ontdekking van de reusachtige hoofden van ondermeer Faustina en de keizers Hadrianus en Marcus Aurelius. De kolossale beelden bevonden zich in de grootste ruimte van de Romeinse thermen, een met mozaïeken bedekte zaal van 1.250 m2.

Wil je het boek lezen?Sagalassos-jaarboek 2008 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M Waelkens. Lezen Sagalassos-jaarboek 2008 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN